ŠKOLSTVO

Izdavači odsada više neće moći promovirati udžbenike po školama

udzbenici
Stojan Lasić
17.04.2011.
u 16:48

Na sastanku u Grudama Koordinacija ministara obrazovanja županija u kojima se nastava izvodi na hrvatskom jeziku raspravljala je o školstvu

Na sastanku održanom u Grudama Koordinacija ministara obrazovanja županija u kojima se nastava izvodi na hrvatskom jeziku raspravljala je o problemima s kojima se susreću spomenuta ministarstva.

Sudionici sastanka

Na samom početku, sudionike sastanka pozdravio je načelnik općine Grude, Viktor Marić i poželio im uspješan rad. Na sastanku su sudjelovali Gordana Cikojević, ministrica u Vladi Hercegbosanske županije, Greta Kuna, ministrica u Vladi Srednjobosanke županije, don Ante Pavlović, ravnatelj Katehetskog instituta u Mostaru, Franjo Ljubas, predsjednik Vijeća za udžbeničku politiku Koordinacije hrvatskih ministar županija u kojima se provodi nastavni plan i program na hrvatskom jeziku, Jago Musa, ravnatelj Zavoda za školstvo Hercegovačko-neretvanske županije, u ime Zapadnohercegovačke županije sastanku su bili nazočni ministar obrazovanja, znanosti, kulture i sporta Mario Bušić, te djelatnici Ministarstva Mirela Perić i Miljenko Galić.

Udžbenici i izdavaštvo

Premda se raspravljalo o nizu problema s kojima se susreće školstvo, dominirala je tema o udžbeničkoj politici, gdje se tijekom nekoliko godina ministarstva, a i škole nalaze u velikim dvojbama.

Nakon što je Franjo Ljubas, predsjednik Vijeća za udžbeničku politiku, izvijestio nazočne o aktivnostima, zaključeno je da će se ispoštovati rokovi te će Zavod za školstvo Mostar do 20. travnja donijeti popise udžbenika, a nakon toga će ministarstva trebati do kraja travnja odobriti popise, a nakon toga stručni aktivi po školama će odobravati udžbenike za svoje škole. Za razliku od ranijih godina, ove godine neće biti promidžbe izdavača.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?