karlovac

Jezerinac: Trpimo i kritiziramo, a Hrvatska nam krvari aferama

\'karlovac biskup jezerinac odrzao je misu u kapeli svetog kriza u cast 17 poginulih branitelja,081109 photo: dominik grguric/PIXSELL\'
Arhivska fotografija
15.01.2011.
u 11:03

Na ovoj je Vladi i Saboru, ali i svima nama da zajedno izgradimo Lijepu našu poštenjem i odgovornošću - rekao je u propovijedi biskup Jezerinac.

Svetom misom koju je predvodio vojni ordinarij Juraj Jezerinac u Karlovcu je počelo obilježavanje godišnjice međunarodnog priznanja Hrvatske. Od domaćina tu su župan i gradonačelnik Ivan Vučić i Damir Jelić, stigao je državni tajnik Željko Goršić, ali i nedavno smijenjeni ministar Branko Vukelić.

- Slaveći 19. obljetnicu priznanja ne sjećamo se samo tog povijesnog datuma, nego nas sve to i obavezuje na obnovu Domovine svojim radom, poštenjem i čestitošću. Naša kronična bolest još od 19. stoljeća je sklonost pesimizmu. Trpimo, jadikujemo, kritiziramo sve i svašta, a Hrvatska nam krvari aferama. Na ovoj je Vladi i Saboru, ali i svima nama da zajedno izgradimo Lijepu našu poštenjem i odgovornošću - rekao je u propovijedi biskup Jezerinac.

Podsjetio je i na govor tadašnjeg predsjednika Franje Tuđmana 15. siječnja 1992. u kojem je rekao da će taj datum biti ispisal zlatnim slovima u povijesti. Taj govor završio je riječima: Neka nam živi jedina i vječna Hrvatska.

U okviru proslave priznanja održava se i sajam na kojem se predstavljaju braniteljske zadruge, a točno u podne počet će svečana akademija.Tijekom dana u Karlovcu se očekuje dolazak gotovo cijelog državnog vrha, na čelu s premijerkom Jadrankom Kosor, a već na misu su stigli Vladimir Šeks i Tomislav Ivić. Predsjednik Ivo Josipović ispričao se drugim obavezama.

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?