poslali zamolnicu

Još jedan pokušaj USKOK-a da ispita šefa mađarskog MOL-a

\'Zsolt Hernadi.........predsjednik uprave grupe MOL 22.02.2009.\'
Arhiva VL
20.12.2011.
u 12:38

Istraga protiv Hernadija još uvijek traje, tvrdi USKOK, a ispitivanje je nužno kako bi se okončala istraga o 10 mil. eura mita Ivi Sanaderu.

Iz USKOK-a su priopćili da je početkom prosinca nadležnim pravosudnim tijelima Mađarske ponovno upućena zamolnica za ispitivanje Zsolta Hernadija, šefa mađarskog MOL-a, koji je, prema tvrdnjama USKOK-a, Ivi Sanaderu isplatio 10 milijuna eura kako bi toj mađarskoj naftnoj kompaniji osigurao upravljačka prava nad Inom.

Istraga protiv Hernadija još uvijek traje, tvrdi USKOK, a ispitivanje je nužno kako bi se ona okončala.

Ured za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta putem međunarodne pravne pomoći već je ranije zatražio ispitivanje Z. Hernadija, no Vrhovno državno odvjetništvo Mađarske to je odbilo jer bi njegovo ispitivanje, kako su naveli, ugrozilo sigurnost Republike Mađarske.

Ako iz Mađarske i ovaj put stigne odbijenica, u USKOK-u smatraju da bi istraga protiv Hernadija mogla biti završena kada ga ispitaju mađarska pravosudna tijela te kada njegov iskaz dostave kao odgovor na USKOK-ove zamolnice.

 

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije