Mostar

Kampanjom ‘Uči gdje stigneš’ kvalitetno educirati mlade

ucigdjestignes
Braco Selimović
28.04.2012.
u 12:49

Koncept ove kampanje je drugačije koncipiran u odnosu na ono što je do sada bila praksa

U organizaciji Federalnog ministarstva obrazovanja i znanosti i Asocijacije XY jučer je na Španjolskom trgu počela javna kampanja “Uči gdje stigneš”, kojom se želi skrenuti pozornost mladima, kao i široj populaciji na veoma važnu ulogu promocije zdravlja kao osnovnog polazišta za zdravo djetinjstvo, adolescenciju i sveukupan razvoj.

Interaktivna učionica

Na Španjolskom trgu postavljena je improvizirana, interaktivna učionica u kojoj će se govoriti o zdravim stilovima života, a predviđene su i promotivne aktivnosti uz pomoć kojih će se srednjoškolcima, prolaznicima i gostima slati “zdrave” poruke te će svi sudionici imati prigodu informirati se o psihoaktivnim supstancama te posljedicama i rizicima koje prouzrokuje njihova uporaba. Ovu javnu kampanju na njezinu otvorenju posjetio je i federalni ministar obrazovanja i znanosti Damir Mašić koji je pozdravio nazočne učenike i zaželio im uspjeh. “Ova je kampanja počela u Sarajevu za Svjetski dan zdravlja, a Federalno ministarstvo obrazovanja i znanosti i Asocijacija XY zajedno žele skrenuti pozornost mladima, odnosno potencirati zdrav život, s posebnim naglaskom na borbu protiv zlouporabe opojnih droga, kazao je ministar Mašić u izjavi za medije. Ono što je vrijedno istaknuti je to kako će ovakve i slične interaktivne radionice na otvorenom biti održane i u drugim bh. gradovima.

Drugačiji koncept

“Sam koncept ove kampanje i ovih radionica, malo je drugačije koncipiran u odnosu na ono što je do sada bila praksa. Ovo nisu klasične učionice, metoda komunikacije predavanja također nije klasična, istaknuo je Mašić. Po riječima program menadžerice Asocijacije XY Tijane Medvedec, nije potrebno samo biti u školama ili nekim službenim mjestima kako bi se nešto naučilo. “Ovom metodologijom želimo pokazati svima da možemo učiti bilo gdje, važno je da smo zajedno, da se družimo i da u opuštenoj atmosferi prenosimo znanje”, kazala je Medvedec.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?