ZRINJSKI

Karačić: Lijepo je biti na vrhu, ali ne želimo euforiju

Branko Karačić
Goran Stanzl
17.09.2013.
u 08:49

Mostarski nogometaši nakon četiri godine ponovno se nalaze na vrhu prvenstvene ljestvice

Brzo se jučer prošrila vijest Mostarom kako bi Zoran Rajović, nekada lagendarni nogometaš Zrinjskog i igrač kojem su Ultrasi dali trofej Filip Šunjić Pipa, trebao pojačati najvećeg rivala Veleža.

Velež najkorketniji

- Poslije odlaska iz Mjanmara stiglo je više korektnih ponuda, kaže za Mozzart Sport Zoran Rajović, te dodao:

- Bio sam na pragu da odem u Kuvajt, zatim se pojavila užička Sloboda, ali najozbiljniji su bili čelnici Veleža. Zanimljivo, svojevremeno sam uspješno nastupao za gradskog rivala Zrinjskog, bio sam najbolji igrač i strijelac i donio sam prvu titulu prvaka u Mostar na stogodišnjicu Zrinjskog.

Na upit kakve reakcije očekuje kod Ultrasa Rajović je odgovorio:

- Mislim da je to gotova stvar, ostali su detalji, a ja sam profesionalac. Gdje god sam igrao davao sam maksimum. Točno je da postoji veliki rivalitet između dva mostarska kluba, ali će navijači Zrinjskog morati naviknuti se na novonastalu situaciju, - zaključio je Rajović.

Bilo kako bilo, Ultrasi će ovaj potez Rajoviću teško oprostiti. Zanimljivo će biti vidjeti njihovu reakciju ukoliko on bude nastupao u gradskom derbiju. Inače, mostarski gradski rivali će svoj susret igrati 9. studenog na stadionu Zrinjskog u sklopu 15. kola prvenstva. Možda se Plemići upravo tada budu borili za titulu jesenskog prvaka Premijer lige. Kako sada Mostarci stoje na ljestvici i igraju to ne bi bilo veliko iznenađenje.

- Lijepo je nalaziti se na prvom mjestu ljestvice i mislim kako su to moji pomoćnici i igrači zaslužili kao nagradu za dosadašnji rad. Ipak, ne bih dizao euforiju zbog toga, puno je još utakmica pred nama. Već sam rekao kako nam utakmice s Radnikom i nadolazeća utakmica s Borcem puno znače, jer ako u njima napravimo dobar posao možemo računati kako ćemo do kraja prvog dijela sezone ostati prvi vrhu ljestvice - kazao nam je trener Zrinjskog Branko Karačić.

Ima i mjesta za napredak

Karačić se osvrnuo na pobjedu u prošlom kolu na gostovanju kod Radnika u Bijeljini (1:3). Zrinjski je i tada djelovao čvrsto, zabio je tri pogotka. - Nismo odigrali baš idealnu utakmicu, jer nekoliko naših igrača sigurno može igrati na puno većoj razini od one u Bijeljini. Tu vidim mjesta za napredak u idućim utakmicama. S druge strane, djelovali smo kompaktno i postigli smo još jedan dobar rezultat s čime možemo biti zadovoljni - dodao je Karačić.
Plemićima u idućem kolu slijedi utakmica s Borcem - derbi kola. Prije toga će Mostarci na domaćem terenu sutra odigrati utakmicu šesnaestine finala Kupa BiH protiv Rudara iz Prijedora. U svakom slučaju Mostarci imaju težak raspored u novom tjednu.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije