Odlučni radnici

Kinezi oteli šefa: Nije im isplatio plaće, a još im i otkaze podijelio

vlasnik zatočen
Screen shot CNN
25.06.2013.
u 12:25

Dva mjeseca nisu dobili plaću, svi se pribojavaju otkaza, a tvornica nije naručivala novi materijal... i zato su zatočili šefa

Šef zaposlenicima dao otkaz, a oni se mudro dosjetili pa ga zatočili, piše CNN.

Deseci kineskih radnika iz tvrtke Specialty Medical Supplies China drže svog šefa Chipa Starnesa kao taoca već pet dana. Nije im se svidjela ideja otkaza, premještanja zbog zatvaranja njihovih odijela, ali i neisplaćivanja plaća.

Amerikanac Chip u petak je pokušao podijeliti 30 otkaza, no sve je krenulo u suprotnom smjeru.

- Pokušao sam otići prije dan i pol, no oko 60 ili 70 ljudi postavilo se na svaki ulaz i prepriječilo mi put. Ne mogu otići nikud - ispričao je kroz vrata tvornice novinaru CNN-a koji je došao pitati što se tu događa. Izjavio je i kako mu nitko nije nanio fizičku bol, ali mu radnici ometaju san. Ističe kako su pobunu u tvornici u predgrađu Pekinga izazvali otkazi i otpremnine.

Radnici, pak, kažu kako dva mjeseca nisu dobili plaću, svi se pribojavaju otkaza, a tvornica nije naručivala novi materijal. Sa Starnesom su se susreli i predstavnici iz Američke ambasade. Kažu kako je siguran i kako će se uskoro postići dogovor.

>>Nakon 50 godina otkrio da nije sin roditelja kojima je vraćen

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?