pala u more

Kobna vožnja padobranom: Otkriveni detalji tragedije u Bolu

Padobran, gliser, more
Davor Javorovic/PIXSELL
02.08.2013.
u 15:19

Ministarstvo prometa otkrilo je nove detalje o uzrocima kobne nesreće u kojoj je poginula Talijanka F.G. (rođena 1991.)

Nakon jučerašnje tragedije na Braču kada je talijanska državljanka poginula prilikom vožnje padobranom koji vuče gliser, Ministarstvo pomorstva danas je dalo više detalja o nesreći.

Nacionalna središnjica za usklađivanje traganja i spašavanja na moru dojavu o stradavanju F.G. (rođena 1991.) nakon pada padobranom u more dobila je jučer u 13.30 sati, te je po dojavi na poziciju nesreće plovilom Lučke kapetanije Split upućen dežurni inspektor, koji je započeo inspekcijski postupak u uzrocima nesreće.

Dvije talijanske državljanke koristile su rekreacijske usluge vuče padobrana (sa dva sjedišta) gliserom u vlasništvu T.B. iz Bola na Braču, koji je ujedno i upravljao gliserom na kojemu se u trenutku nesreće nalazio još jedan član posade.

Nekoliko minuta nakon početka leta na neutvrđenoj visini stradaloj talijanskoj državljanki otpustio se desni sigurnosni remen zbog čega se počela nekotrolirano vrtjeti u zraku, što je vjerojatno dovelo do popuštanja i lijevog sigurnosnog remena, te je T.B. pala u more i pritom smrtno stradala.

Tijelo poginule talijanske državljanke prevezeno je u ambulantu Bol, gdje je službeno potvrđena smrt unesrećene.

Istražne radnje u vezi ove nesreće na moru i dalje su u tijeku.

>>Tragedija na Braču: Talijanka poginula u vožnji padobranom

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?