ŠIROKI I ZRINJSKI

Kod Širokog je briljirao Wagner, koji je i zabio pogodak

Utakmica
30.09.2013.
u 11:35

Definitivno je najljepši trenutak susreta bila golčina Muminovića s 30 metara

Široki Brijeg i Zrinjski jučer su odigrali 1:1 na Pecari. Uoči utakmice i u taboru drugoplasiranog Zrinjskog i trećeplasiranog Širokog procjenjivali su kako je njihov međusobni susret iznimno važan i kako će pobjednik ostati glavni kandidat vodećem Borcu u borbi za jesenski, možda i konačni naslov prvaka. Na tribinama je bilo pravo sportsko ozračje među oko 2500 gledatelja.

Brojniji Ultrasi

Na ističnoj tribini okupilo se blizu 400 gostujućih Ultrasa, dok su znatno malobrojniji Škripari zauzeli svoj kavez na sjeveru Pecare. Vrijeme je bilo gotovo idealno, kao i travnjak, a najavljivane kiše nije bilo. Sami početak pripao je gostima koji su izborili jedan korner i preko Hrvoja Barišića u 4. minuti uputili prvi udarac na vrata. No vratar Bilobrk je lako uhvatio ne tako opasan udarac. Onda su domaćini preuzeli inicijativu i uglavnom preko bokova pokušavali izraditi prigodu za pogodak. Bilo je nekoliko dobrih ubačaja od Josipa Barišića slijeva, te Zvonimira Blaića sdesna, ali sve do 32. minute niti jedna lopta nije išla u okvir vratara Dujkovića. Tek tada zaprijetio je Zoran Plazonić, ali je vratar Zrinjskog Dujković bio na svom mjestu. Dvije minute kasnije Širokobrijžani su izveli osmišljenu akciju. Lopta je kao po koncu išla po boku, Wagner ju je preskočio, a natrčali Ćorić pogodio pravo u vratara gostiju. Minutu kasnije na suprotnoj strani pokušao je Velibor Đurić s preko 30 metara, prebacivši vrata za samo nekoliko centimetara. Igra se očito rasplamsala jer je već u idućoj minuti u prigodi bio Kordić, koji je volej udarcem slabo gađao iznad vrata. Prigoda prvog dijela bila je rastrčanog Gorana Zakarića. U 38. minuti činilo se kako pokušava pronaći nekog od suigrača u sredini no lopta je zatresla vratnicu i na iznenađenje jednih i drugih odbila se daleko u polje. Do kraja prvoga dijela jednim dalekometnim udarcem zaprijetio je i Hrvoje Miličević, ali je Bilobrk bio na mjestu. Početak drugog dijela bio je u znaku Wagnera. Već u 46. minuti izbio je sam pred Dujkovića i s boka promašio suprotnu stranu za nekoliko centimetara. Isti je igrač pobjegao neopreznoj obrani gostiju dvije minute kasnije i našao se sam pred Dujkovićem.

Spretni Wagner

Mogao je birati hoće li gađadi lijevo ili desno, međutim, pogodio je vratara Dujkovića. U 52. minuti Wagner je ipak bio prizemniji na ubačaj Ćorića prisebno je zatresao mrežu Dujkovića. U 72. minuti pričuva Muminović iznenada se s više od 30 metara odlučio na udarac, koji je bio i jak i precizan. Bilobrk je samo vršcima prstiju uspio dotaknuti loptu, a ona se zakoprcala u mreži. Do kraja susreta Široki je imao još nekoliko dobrih prigoda, ali se rezultat nije mijenjao.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije