Pojavljuju se novi sojevi koronavirusa, a došlo i do mutacije “građanskog” virusa!

06.04.2021. u 10:00

Evo drugi Uskrs kršćani zapadnog svijeta (pravoslavci će ove godine proslaviti svoj najveći blagdan Vaskrs 2. svibnja) dočekuju u vrijeme koronavirusa. Nitko i ništa vjernicima ne može ukrasti Uskrs, niti ijedan znanstvenik ne može ignorirati činjenicu da zapadna, vodeća svjetska civilizacija počiva na Kristovu nauku, rimskom pravu te grčkoj filozofiji i demokraciji. Unatoč tomu što bi mnogi htjeli minirati civilizacijske temelje, a postaviti svoje neoliberalne, korporativne i konzumerističke balone kao čardake ni na nebu ni na zemlji. I prijete svima koji se neće klanjati zlatnoj teladi najnovijeg soja globalizma. Novi zidari i njihovi “argeti” pokušavaju sazidati neki novi svijet koji nije po mjeri i vjeri čovjeka. Vladari i čuvari tog svijeta koji u oblacima grade nove kule babilonske svojim porukama podsjećaju na nezgodnu zgodu od prije 80-ak godina u jednom hercegovačkom selu u kojem je komesarka mještane “poučavala” kako nema Boga.

- Da zaključimo jednom zauvijek, od danas nema Boga - reče komesarka.

- Znači, bilo ga je - uzvrati jedan starac.

Povijest će pamtiti dvije korizme i dva Uskrsa u doba korone. Sve ovo sliči biblijskim vremenima. Nadamo se da je kalvarija koronakrize cijelom svijetu jedna velika opomena. No, po tko zna koji put postaje jasnije da bez kalvarije nama uskrsnuća. Uskrs je simbol pobjede providnosti i svjetla protiv zla i tame. Vjerujemo da će blagdan Uskrsa pomoći mnogima prevladati strahove, pobijediti osjećaj nesigurnosti i nemoći protiv sila zla, bolje spoznati sebe, svoje bližnje i čitav svijet i vijek te da će biti čvrsti u vjeri da je Uskrs simbol ponovnog rađanja i obnove života.

Kažu da se najviše laže pred izbore i pred ženidbu. No u posljednjih mjesec i pol dana lagalo se i više, najprije na Valentinovo, pa potom na Dan žena i 1. travnja. Bilo je i prijedloga da se 1. travnja otkaže jer je vrag odnio šalu, ali humor se ne da baš tako lako. No, najviše laži(ranja) bilo je u sarajevskom političkom, “multietničkom” ružičnjaku. Sarajevski “građanski” car je gol i dotjeran je do duvara! Bh. i šira javnost gledala je sarajevski teatar apsurda u kojem je Bogiću Bogićeviću bila namijenjena uloga Godota koji nikada neće doći.

Čitav svijet je u ratu protiv koronavirusa, njegovih novih mutacija i sojeva. Valja vjerovati da će cjepiva protiv nevidljivog ubojice biti dovoljno učinkovita. No, ljude u nedoumicu dovode različita mišljenja uvaženih virologa i stručnjaka iz raznih oblasti. Sve sliči razgovoru (ne)ugodnom između Muje i renomiranog biokemičara.

- Čime se baviš? – upita ga Mujo.

- Ja sam biokemičar – odgovori mu.

- Ne pitam te što si bio, nego čime se baviš? – nastavlja Mujo.

BiH spada među neuspješnije zemlje u bici protiv COVID-19. Jer se počesto slavilo sve u šesnaest. U BiH je osim novih sojeva koronavirusa došlo i do mutacije “građanskog” virusa. Još davno su i baščaršijski golubovi znali da je multietničko i “građansko” Sarajevo šarena laža. Sarajevski teatar apsurda u kojem građanski Godot ne dolazi na poseban način govori o tome da je od sarajevskoga multietničkog i “građanskog” ružičnjaka ostalo samo trnje. Ali i veliko upozorenje bh. Hrvatima koji ustrajavaju na izmjenama Izbornoga zakona BiH, koje bi im jamčile konstitutivnost i jednakopravnost. Američki državni tajnik Antony Blinken uputio je pismo članovima Predsjedništva BiH, u kojem poziva na ograničene ustavne promjene. Između ostalog, u tom pismu piše da SAD podržava izmjene Izbornoga zakona BiH radi rješavanja relevantne odluke Ustavnog suda BiH! Te riječi su nešto potpuno suprotno od znanih i neznanih “mišljenja” bošnjačkih lobista diljem svijeta. Čije riječi podsjećaju na “provale” radijskih i televizijskih sportskih reportera i komentatora. Evo “bisera” jednog od njih:

- Poljaci zadržavaju loptu da vrijeme sporije teče!

No, konkurira mu drugi:

- Golman Ljukovčan fantastično je obranio ovaj opasni udarac. Ali zašto se Nijemci vesele? Hm, ipak je ovo gol!

I sarajevski multietnički i građanski car je gol. I dotjeran je do duvara! •

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?