21.11.2021. u 10:20

Možda sada i niste najbolje. Možda osjećate da ste zaslužili nešto više, nešto bolje. Uvijek se pitate kad će biti bolje? Kada ćete se osjećati bolje? Zašto se tako osjećate? Hoćete li ikada biti zadovoljni? Hoćete li ikada biti bolje? 

Kada vas duša boli i kada vas srce boli, na primjer, jer ste izgubili nekog voljenog, ili ste saznali za neku bolest, ili ste prekinuli dugogodišnju vezu i sada tugujete, trebali biste si dati vremena. Koliko god je potrebno. Tugujte. Plačite. Uzmite si vremena. Jer bol će proći. Vjerujte da hoće! Imajte nadu da hoće. Budite strpljivi i vjerujte! 

No, ako niste zadovoljni životom kojeg živite, vaše nezadovoljstvo i tuga neće sama od sebe prestati. Jer vi odlučujete kako ćete živjeti. Vi odlučujete hoćete li živjeti u boli i tuzi ili ćete živjeti život. Hoćete li živjeti u tami ili ćete se potruditi naći svjetlo. Jer svjetlo u tami se može naći. Nitko ne zaslužuje živjeti u tami. Vaša unutrašnjost ne treba živjeti u tami. Vaša unutrašnjost želi svjetlo i toplinu. Želi sunce i puno cvijeća. Lijepog, mirisnog i šarenog cvijeća! 

Dozvolite si pustiti svjetlo unutra. Ponekad su oko vas trenutci koji će vam pomoći držati upaljenu žarulju u nutrini. Žarulju koja će vas grijati i koja će vam pokazati put prema svjetlu. Zapamtite, samo noću se vide najljepše zvijezde! Uhvatite svoju zvijezdu! Vi zaslužujete živjeti vlastite snove! 

Ako vjerujete da ćete se bolje osjećati, zašto se onda ne biste bolje osjećali? Naravno da ćete se bolje osjećati. 

Vjerujte u sebe. Vjerujte u Onog gore koji vas gleda. Nekada ne možete razumjeti što govori, ali siguran sam da ima neki plan. Uvijek je pored vas! Niste vjernik? Nema veze. Vjerujte u višu silu. Samo vjerujte. No, ako ne vjerujete dovoljno u sebe nećete biti bolje. 

Nećete živjeti život koji želite. Potrudite se popraviti u životu sve što želite. 

Nadajte se u uspjeh. Jer ćete i uspjeti. Nisu uspjeli samo oni koji nisu dovoljno vjerovali i koji se nisu nadali. 

U životu gotovo sve ovisi o vama. Kažem, gotovo sve, jer na neke stvari se ne može utjecati, npr. bolesti, nesreće itd., iako i to jednim dijelom sami odlučujete kako ćete se postaviti. 

No, većinu toga sami birate. 

Unutarnji svijet kontrolirate vi sami. Um, također. Srce i dušu sami hranite. 

Ništa nije potrebnije nego imati vlastiti mir unutra. 

Vjerujte, pronaći ćete mir. 

Kada sam bio u komi na intenzivnoj njezi, moja majka je vjerovala da ću se probuditi zdrav! Liječnici su rekli da sam dugo ostao bez kisika i da ne znaju hoću li ikada više biti mentalno uredu. 

Ona je bila uvjerena da hoću. Vjerovala je da hoću! Drukčije nije prihvaćala! Kada sam se probudio i nasmijao joj se, znala je da je razumijem. Kao što i sami svjedočite, mentalno sam zdrav, za sada, možda malo lud, ali to je za druge specijaliste, odnosno psihijatre!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?