Mostarsko proljeće 2024.

Krljušti Stanka Krnjića o trenucima prije početaka i stvaranja svijeta, izvan vremena…

10.05.2024.
u 10:39

Književni program Mostarskoga proljeća 2024. – 26. Dana Matice hrvatske nastavlja se u petak, 10. svibnja, predstavljanjem knjige pjesama Krljušti Stanka Krnjića. Program počinje u 19 sati u Galeriji kraljice Katarine Kosače.

– Novi ciklusi pjesama Krljušti otklon je od prethodne poetike, nestaju gotovo ispovjedni oblici, izraz biva apstraktniji i otvoren metafizičkom. I u prethodnim knjigama Krnjić je često spominjao početke, i ovdje je riječ o počecima, ali mnogo intenzivnije, trenutku prije početka, prije stvaranja svijeta, izvan vremena. I gotovo da pjesnik kozmogonijski začinje svijet, kroz mitološke slike. On hvata trenutke prije stvaranja predmetnosti, kad sve je još pustinja – navodi se, među ostalim, u Vijencu, časopisu za kulturu Matice hrvatske.

U programu predstavljanja, uz autora, sudjeluju Misijana Brkić Milinković, Tina Laco i Antun Lučić, dok će glazbeni doprinos dati Eva Martinac (u klasi prof. Marijane Pavlović) i Marino Džeba (u klasi prof. Olivera Motta).

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?