Širokobriješka književnica i umjetnica na natječaju svjetske udruge umjetnika "Top Selections" izabrana među 25 najboljih

Slike Sanijele Matković bit će predstavljene kustosima i svjetskim kolekcionarima

07.05.2024.
u 15:52

Umjetnike koji pripadaju "Top selekciji" identificiraju isključivo vlasnici galerija velikih međunarodnih gradova u kojima PitturiAmo organizira događanja

Na javni natječaj "Top Selections" svjetske udruge umjetnika, na koji se do 15. svibnja mogu prijaviti svi vizualni umjetnici u svijetu, prijavila se i širokobriješka književnica i likovna umjetnica Sanijela Matković, piše Večernji list BiH. Ona je već u konkurenciji oko tisuću umjetnika izabrana među 25 finalista. Svih 25 umjetnika bit će prezentirano u svjetskim medijima i odabranoj loži galerista i sakupljača umjetničkih djela u Milanu, Parizu, Firenci i New Yorku. Nagrade za svih 25 i pobjednika bit će uručene u New Yorku u kolovozu. Sanijela se prijavila sa svojom likovnom apstrakcijom "Život". Ovo je veliko priznanje za likovni rad Sanijele Matković jer samim izborom među 25 umjetnika na ovom svjetskom natječaju otvaraju joj se vrata u svijet umjetnosti u svjetskim okvirima. Bit će na najbolji način predstavljena kolekcionarima umjetnosti u svijetu. Sanijela Matković rekla nam je:

- "Top Selections" je mreža koja se stalno razvija, a sastoji se od nekoliko međunarodnih faza, etapa. Prethodne etape organizirane su u Rimu, Beču, Madridu, Milanu i Parizu. Sljedeće faze bit će identificirane u budućnosti. U svakoj fazi sudjeluje novi galerist, identificiran u gradu u kojem se dodjeljuju nagrade. Galerist odabran za ovu newyoršku pozornicu je Dan Giella iz galerije "One Art Space", smještene u ulici Warren broj 23 u TriBeCa (Donji Manhattan) u New Yorku. Dan Giella će 25 odabranih uvrstiti u svoju pratnju i uključiti ih u događaje međunarodnog ugleda, predstavljajući ih svojim kolekcionarima i kustosima umjetnosti. Umjetnici po izboru Giella bit će uvršteni u "Top izbor" u organizaciji PitturiAmo u suradnji s najboljim vlasnicima međunarodnih galerija.

Od Sanijele smo doznali da umjetnike koji pripadaju mreži "Top Selections" identificiraju isključivo vlasnici galerija velikih međunarodnih gradova u kojima PitturiAmo organizira svoja umjetnička događanja. Ovaj projekt stvara iznimno malu i odabranu jezgru umjetnika u kontinuiranoj evoluciji, sa sve bogatijim i prestižnijim životopisom. Svi umjetnici "Top selekcije" bit će uključeni na posebnu web-stranicu s rezerviranim pristupom za vlasnike međunarodnih galerija, čime će imati priliku dobiti kontakte, popuste i ekskluzivne pozivnice za najbolja umjetnička događanja, odabrana od samih vlasnika galerije.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?