III. festival klapske pisme Posušje

Kulturno-tradicijski događaj koji povezuje dvije regije - Hercegovinu i Dalmaciju

02.03.2016.
u 07:00

Festival klapske pisme u Posušje ove će godine imati jednu veliku posebnost. Kako ekskluzivno doznajemo, Organizacijski odbor dobio je službene potvrde da će pokrovitelj III. festivala klapske pisme, koji će se održati 6. i 7. kolovoza 2016. godine, biti hrvatski član Predsjedništva BiH Dragan Čović, a supokroviteljica festivala bit će predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović.

“Činjenica da su važnost i vrijednost ovog događaja prepoznala najviša tijela izvršne vlasti kako u BiH, tako i RH, govori da festival polako, ali sigurno izrasta u kulturno-tradicijski događaj koji ima veliku vrijednost te da povezuje dvije regije, Hercegovinu i Dalmaciju, koje imaju puno zajedničkih odrednica, od zajedničke povijesne, tradicijske, kulturne pa do prirodne baštine. Trud i rad, uloženi u pokretanje festivala i njegovo održavanje, isplatili su se te se nadamo da će ovogodišnje izdanje nadmašiti dosadašnje festivale, kako u glazbenom, tako i organizacijskom smislu”, rekao je načelnik općine Posušje i predsjednik OO Branko Bago.

Festivalski odbor objavio je natječaj za sudjelovanje na III. festivalu klapske pisme “Posušje 2016.”. Na natječaj, koji je međunarodnog karaktera, mogu se prijaviti muške, ženske i mješovite klape. One će se natjecati u tri kategorije, muške klape nastupit će u subotu, 6. kolovoza 2016., a ženske i mješovite u nedjelju, 7. kolovoza. Svaka klapa koja želi sudjelovati na Festivalu treba popuniti prijavni obrazac, objavljen na festivalskoj web-stranici www.fkp-posusje.com, na kojoj je i sam tekst natječaja kao i pravilnik Festivala.

Natječaj je otvoren do nedjelje, 1. svibnja 2016., a zainteresirane klape prijavni obrazac, kao i ostale materijale propisane pravilnikom trebaju dostaviti isključivo na e-mail: prijave@fkp-posusje.com. Ovaj vijest dobra je pozivnica za sve ljubitelje klapske pjesme kako iz Hercegovine, tako i iz Dalmacije da i ove godine posjete i uživaju u izvedbama muških, ženskih i mješovitih klapskih sastava u prekrasnom ambijentu na Trgu hrvatskih branitelja u Posušju.•

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?