Studentica i profesor

"Nerazuman čovjek" Woddy Allena oduševio na SFF-u

nerazuman covjek
Screenshot
19.08.2015.
u 10:05

U programu Open Air 21. Sarajevo Film Festivala prikazan je i novi film Woody Allena "Nerazuman čovjek" s Joaquinom PhoNeixom i Emmom Stone u glavnim ulogama.

Film je priča o profesoru filozofije Abeu, koji dobija mjesto predavača na koledžu u američkom gradiću, razočaranom i alkoholu sklonom pesimistu fasciniranom Kantovim moralnim dilemama i mislima francuskih egzistencijalista.

Abe uskoro ulazi u romantične veze s dvije žene s koledža, usamljenom profesoricom Ritom i studenticom Jill fasciniranom njegovom prošlošću i nekonvencionalnim stavovima. Prekretnica filma događa se kada Abe i Jill u restoranu za susjednim stolom čuju ogorčene komentare potpuno nepoznate žene o lokalnom korumpiranom sucu. To navodi Abea da u potpunosti preispita svoja dotadašnja razmišljanja i da racionalizira sam čin ubistva, planirajući savršeni zločin.

Abe uskoro realizira svoj plan i ubija suca kojeg uopće ne poznaje, ali ga smatra oličenjem zla, smatrajući da je učinio ispravnu stvar. Allen tu stvara savršeni zaplet čitavim nizom neočekivanih događanja i finalnom situacijom kada Abe pokušava ubiti Jill.

Sjajne uloge u filmu ostvarili su Joaquin Phoenix, koji tumači lik Abea, i Allenova nova muza Emma Stone, poznata  po ulozi u njegovom prošlom  filmu "Magic in The Moonlight".

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?