Književno-kazališna večer na Proljeću

Pred publikom Gavranov roman Portret duše i romantična komedija Agencija za sreću

06.05.2024.
u 10:31

Dva sjajna kulturna događaja donosi publici u utorak, 7. svibnja, Mostarsko proljeće 2024. – 26. Dani Matice hrvatske. Naime, u Galeriji kraljice Katarine Kosače, u suradnji s Hrvatskom akademijom za znanost i umjetnost u BiH, u 18.30 bit će predstavljen roman Portret duše predsjednika Matice hrvatske, književnika i najizvođenijeg hrvatskog dramskog pisca Mire Gavrana.

Ovaj emotivni roman u kojem se pripovijeda o sedam žena (i u životu svake od njih važno mjesto zauzima slikar Benjamin) izišao je iz tiska u rujnu 2023. godine u izdanju Mozaik knjige iz Zagreba i naišao na iznimno topao prijam i kritike i publike. Već u listopadu iste godine zagrebački ITG objavio je prijevod na engleskom jeziku.

U programu ove književne večeri, uz samoga autora, sudjeluju predsjednica Matice hrvatske Mostar akademkinja Ljerka Ostojić, predsjednik HAZU-a u BiH akademik Mladen Bevanda i glavna tajnice MH Mostar Misijana Brkić-Milinković.

Potom će od 20 sati u Velikoj dvorani Hrvatskoga doma hercega Stjepana Kosače zagrebački Teatar Gavran izvesti romantičnu komediju Agencija za sreću autora Mire Gavrana, čiju režiju potpisuje Mladene Gavran, koja će se naći i u ulozi glumice. Uz Mladenu Gavran, u Agenciji za sreću glume i Nevena Vukes te Mirel Huskić. Pred gledateljima je, ističu iz Teatra Gavran, dirljiva i duhovita priča karakteristična za romantične komedije kakve smo nekada voljeli…

Sponzor ove književno-kazališne večeri je Croatia osiguranje d. d..

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?