Shakespeare u Mostaru:

“San ljetne noći” u petak u NPM-u

san
10.04.2017.
u 12:57

Sanjate o ljetu? Možda... U međuvremenu možete doći u Narodno pozorište Mostar na odličnu komediju “San ljetne noći”, koja je na repertoru u petak, 14. travnja 2017. u 20 sati na Velikoj sceni.

Komedija “San ljetne noći” Narodnog pozorišta Mostar, u podnaslovu “Šekspir na deponiji” (izvorno A Midsummer Night's Dream; 1594. godina), rađena je prema istoimenom djelu najpoznatijeg i najizvođenijeg dramskog pisca u povjesti svijeta, Williama Shakespearea. Shakespeare u Mostaru!

Režiju predstave potpisuje beogradski reditelj Erol Kadić, a u predstavi igraju Ajla Hamzić, Maja Zećo, Amela Kreso, Šerif Aljić, Jasmin Krpo, Saša Oručević, Goran Lozo, Emir Spahić, Vedran Vilogorac, Mirsad Elezi i Emir Sejfić. Neobičnost ove predstave jeste što se radnja zapravo događa na deponiji te što su akteri beskućnici koji pokušavaju na scenu postaviti jedno od najzahtjevnijih Shekspirovih djela.

“To je grupa pojedinaca koji individualno ne znače ništa, ali koji zajedno stvaraju san. U vremenu u kojem se ljudi stalno bore protiv nečega umjesto za nešto, postavlja se pitanje – što je ono što ljude ujedinjuje; što je potrebno da bi se vratila ljudskost društvu u kojem je ona ostala samo u tragovima; što je ono što vraća entuzijazam, potiče slatku euforiju, rađa novu nadu; što je to što nas drži nasmijanima, što ljude okreće ljudima, što ih mijenja i povezuje”, zapisao je o predstavi redatelj Erol Kadić.

Cijena ulaznice za “San ljetne noći” je 7 KM, odnosno 3,50 KM s popustom za učenike, studente i umirovljenike, priopćeno je iz Narodnog pozorišta Mostar. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?