'Sretan ti Božić, narode moj'

Uživanje u tradicionalnim božićnim pjesmama

BiH; 22.12.2016. Mostar;Kosaca,  Bozicni koncert Simfonijski koncert Snimio:Stole Lasic
24.12.2016.
u 07:00

U organizaciji Simfonijskog orkestra Mostar, u prepunoj dvorani Hrvatskog doma hercega Stjepana Kosače održan je svečani božićni koncert pod nazivom “Sretan ti Božić, narode moj”, gdje je publika uživala u tradicionalnim hrvatskim božićnim pjesmama koje su proglašene najboljim božićnim pjesmama na svijetu.

Vrhunac ‘Tiha noć’

Uz obilje aranžmana pokojnog maestra Nikice Kalogjere, imali smo prilike čuti aranžmane Tomislava Sušca, don Dragana Filipovića i Damira Bunoze. Uz članove Akademskog pjevačkog zbora Pro Musica te diva i primadona koje su već etablirane u mostarskom glazbenom svijetu, poput Monije Jarak, vrhunac večeri bio je nastup Nikoline Zovko, studentice III. godine Glazbene akademije, smjer solo pjevanje, koja je na najljepši mogući način otpjevala Gruberovu “Stille Nacht” ili, na hrvatskom, “Tihu noć”.

Uz solistice nastupio je i Karlo Milićević otpjevavši jednu novu pjesmu, ali je predstavio i svoju klapu Studenac koja je otpjevala svoju skladbu a capella i obratila se publici glazbom na najljepši mogu način zaželjevši svima sretan Božić.

Prvi put na ovom koncertu, zajedno sa Simfonijskim orkestrom i Akademskim zborom Pro Musica, kao gosti nastupili su članovi Slavljeničkog zbora Vojske Kristove iz župe sv. Ivana u Mostaru - četiri gracije koje su pratili Slaven Žilić na gitari i don Ivan Marčić na klaviru. Obje skladbe koje su izveli autorske su don Ivana Marčića koje je publika odlično prihvatila. Pred sam kraj koncerta bljesnula je autorska pjesma don Stanka Zovke “Sretan ti Božić, narode moj”, koju su zajedno otpjevali sestra i braća Zovko - Lucija, Nikola i Ivica.

Posveta Darku Nikoliću

Oni su ujedno učinili i veliku čast Darku Nikoliću, dugogodišnjem članu i bivšem ravnatelju Simfonijskog orkestra Mostar, koji se službeno oprostio od orkestra odlaskom u mirovinu. Međutim, Nikolić će i dalje surađivati s njime.

Na koncu treba spomenuti i nastupe Hrvoja Merdže i Marijane Rozić te Anđele Buhač koja je otpjevala “All I Want for Christmas is You”.

Program su vodili inženjer građevine Vedran Vidović i ravnateljica orkestra Snježana Zovko i to su odradili vrlo pristojno i elegantno.- Zahvalila bih svim članovima zbora Pro Musica koji sve ove godine nastupaju zajedno s nama i uveličavaju ovu našu svečanost bez ikakve naknade. Njima hvala od srca, a našoj publici i svim građanima grada Mostara želim čestit Božić i sve najbolje u novoj godini - poručila je ravnateljica Simfonijskog orkestra Mostar Snježana Zovko. •

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?