Serija koncerata

Vlatko Stefanovski i Miroslav Tadić na velikoj bh. turneji u lipnju

10.05.2024.
u 16:07

Dvojica najistaknutijih gitarista ovih prostora, Vlatko Stefanovski i Miroslav Tadić, najavili su seriju koncerata širom Bosne i Hercegovine kao dio zajedničke turneje. Tadić i Stefanovski ponovno će udružiti snage i predstaviti u lipnju svoja umijeća na pozornici u Sarajevu, Mostaru, Zenici i Tuzli.

Koncerti će biti održani 6. lipnja u H.D. Kosača u Mostaru, 7. lipnja u BNP-u, u Zenici, 8. lipnja u BKC-u, u Sarajevu i 9. lipnja u BKC-u Tuzla.

Kako se navodi u saopćenju, uspješna suradnja između Stefanovskog i Tadića započela je još 1998. godine, kada su zajedno realizirali album “Kruševo”. Nakon toga uslijedio je veliki koncert u Sava Centru „Live in Belgrade“. Virtuozni duo surađivao je i s bugarskim kavalistom Teodosijem Spasovom u sklopu njihovog trećeg zajedničkog projekta.

Ovim koncertnim nastupima dvojice gitarskih virtuoza, ističu organizatori, predstaviti će jedinstvenu kombinaciju flamenca, instrumentalne rock, blues, jazz i etno jazz glazbe koju izvode sa superiornom preciznošću i neviđenom energijom.

- Njihova suradnja otkriva novu stranu zvuka akustične gitare, stvarajući novu paletu zvukova u kojoj se miješaju lokalno i globalno; tradicijsko i univerzalno, s ciljem istraživanja tradicionalne makedonske glazbe, makedonskih ritmova i melodike u kombinaciji sa suvremenim svijetom glazbe – navode organizatori.

Vlatko Stefanovski, kao jedan od najvećih gitarističkih virtuoza ovih prostora, i Miroslav Tadić, koga je i „Guitar Player Magazine“ uvrstio među 30 najboljih svjetskih gitarista, garantiraju nezaboravne gitarske koncerte, strastvenu energiju i ugodno druženje.

Karte su dostupne preko sustava Kupikartu.ba i na blagajnama dvorana.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?