VITINA

Laboratorij za proizvodnju marihuane pronađen u štali

trava,konoplja,marihuana (1)
Goran Kovačić/PIXSELL
19.01.2013.
u 10:51

U mjestu Vitina, u zaseoku Doci, policija je pronašla više od 250 stabljika indijske konoplje visine do 150 cm i 60 pikiranih stabljika

 

 

Policija Zapadnohercegovačke županije izvela je prvu spektakularnu akciju u 2013. godini i pronašla veću količinu droge u mjestu Vitina, u zaseoku Doci, općina Ljubuški. Velika akcija izvedena je s ciljem suzbijanja nedopuštene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga, što je nastavak već ranije započete akcija za koju su se u policiji ozbiljni pripremili. Iz policije potvrđuju da je ova akcija otpočela još prije nekoliko mjeseci, kada su istražitelji Policijske uprave Ljubuški došli do operativnih saznanja da tridesetogodišnji D. Jurič iz Vitine proizvodi veću količinu indijske konoplje koja je namijenjena za prodaju na ilegalnom tržištu.

O tim saznanjima policija je izvijestila Županijsko tužiteljstvo, a jučer u 12 sati, temeljem naredbe za pretres izdane od Općinskog suda u Ljubuškom, otpočeo je pretres obiteljske kuće i pratećih objekata koje koristi D. J. Prilikom pretresa u štali je pronađen svojevrsni laboratorij za uzgoj indijske konoplje. Točna količina pronađene opojne droge bit će poznata po završetku očevida, a prema nepotvrđenim procjenama riječ je o više od 250 stabljika indijske konoplje, visine do 150 cm, zasađenim u saksijama, zatim o približno 60 pikiranih stabljika, a pronađena je i vreća puna suhe zeljaste tvari, koja svojim karakteristikama asocira na marihuanu. Također je pronađeno i približno 40 UV lampi, koje se koriste kako bi se ubrzao rast stabljika indijske konoplje, a pronađeni su i sustav ventilacije, koji je stabljikama osiguravao svježi zrak, kao i sustav za navodnjavanje što pokazuje da je osoba bila dobro upućena u ovaj posao.

Očevid vrši dežurna županijska tužiteljica i policijski službenici Odsjeka kriminalističke policije PU Ljubuški, a D. Jurič je lišen slobode te će se nad njim izvršiti kriminalistička obrada. Policijski ravnatelj Zoran Galić povodom ove akcije izjavio je: - Današnja akcija nije slučajni ni izolirani uspjeh. Ona je jedna u kontinuitetu uspješnih akcija zapadnohercegovačke policije u borbi protiv zloupotreba opojnih droga, i kao takva pokazatelj je naše odlučnosti da se svim raspoloživim resursima suprotstavimo tome zlu. Ravnatelj Galić podsjetio je da je od 1. srpnja 2007. godine do danas, odnosno u razdoblju otkako se on nalazi na čelu Uprave policije MUP-a ŽZH, ovo 144. uspješna akcija u suzbijanju zloupotreba opojnih droga.

- U ovom razdoblju Županijskom tužiteljstvu smo podnijeli izvješće o počinjenom kaznenom djelu protiv 114 osoba, zaplijenili smo velike količine raznih vrsta opojnih droga, a zahvaljujući informacijama do kojih smo mi došli svojim operativnim radom, a koje smo proslijedili drugim policijskim agencijama, izvršene su dvije značajne zapljene opojnih droga u drugim dijelovima FBiH, kazao je. Ovom prilikom je policijski ravnatelj Galić istaknuo rad Odsjeka kriminalističke policije PU Ljubuški, te je šefu Odsjeka i svim istražiteljima čestitao na uspješnoj akciji. Večernji list još je jučer pisao o novim uhićenjima koja slijede, te ako Tužiteljstvo bude pratilo rad policije, rezultati sigurno neće izostati.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?