Komentar

McGuffie: Pozivamo sve političke snage da odgovorno djeluju

Andy McGuffie
07.06.2012.
u 12:20

Najvažnije je da svi politički lideri nastave podržavati reforme kreirane za napredak BiH na putu k pristupanju EU

Potpuno operativna vlada u Bosni i Hercegovini je ključna da zemlja ostvari napredak u rješavanju domaćih izazova na putu k Europskoj uniji. Pozivamo sve političke snage da odgovorno djeluju, izjavio je danas Feni glasnogovornik Delegacije Europske unije/Ureda specijalnog predstavnika EU u BiH Andy McGuffie, zamoljen za komentar aktualne situacije nakon raskida koalicije SDP-SDA, formiranja nove koalicije SDP-SBB, te najave rekonstrukcije vlasti.

Po njegovim riječima, od najveće je važnosti da svi politički lideri te svi izabrani i imenovani dužnosnici nastave podržavati neophodne reforme koje su kreirane za napredak Bosne i Hercegovine na putu k pristupanju Europske unije.

- Prioriteti su dobro poznati i nepromijenjeni, posebno kada je u pitanju kredibilan napor za implementaciju presude Europskog suda za ljudska prava u slučaju \"Sejdić i Finci\", usvajanje Globalnog fiskalnog okvira 2012.-2014. i uspostavljanje adekvatnog mehanizma kooridnacije s EU, tako da zemlja može govoriti jednim glasom s EU, kazao je McGuffie.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?