MEKSIKO - FRANCUSKA 2:0

Meksiko poslao Francuze na carinu

francuska
Foto: AFP
1/11
17.06.2010.
u 22:21

U susretu skupine A SP-a, Meksiko je pobijedio Francusku 2:0 (Hernandez 64', Blanco 11m 79'). Poredak: Meksiko 4, Urugvaj 4, Francuska 1, JAR 1.

 

Francuska je korak do povratka kući! Meksiko je, naime, posve zasluženo svladao "galske pijetlove" 2:0 (0:0) i sad, uoči posljednjeg kola, samo puka teorija drži Francuze u igri. A odigraju li u posljednjem kolu u skupini Meksiko i Urugaj neodlučeno, tada Francuskoj ne pomažu ni tri možebitna boda protiv domaćina Južne Afrike jer će i Urugvaj i Meksiko imati po pet nedostižnih bodova.

Iako nije bilo pogodaka u prvom dijelu, Francuska i Meksiko odigrali su otvorenu utakmicu, bilo je očito da nakon pobjede Urugvaja protiv Južne Afrike i jedni i drugi žele dohvatiti pun plijen i pridružiti se Urugvajcima na vrhu ljestvice. Francuzi u prvom dijelu nisu stvorili nijednu zgodu, a Meksikanci su u tri navrata opasno zaprijetili, no vratar Lloris je obranio udarac Dos Santosa, a Vela i Franco bili su neprecizni. Zanimljivo je da su na travnjaku do 31. minute bila čak četvorica Arsenalovih nogometaša – Sagna, Gallas, Diaby (Francuska) i Vela (Meksiko) kojeg je zbog ozljede zamijenio Barrera.

Sve se rasplelo u nastavku, početak francuskog kraja zbio se u 64. minuti. Javier Hernandez, koji je ušao u igru devet minuta prije, izbjegao je zaleđe, izbio sam pred Llorisa, mirno ga zaobišao i zabio za 1:0! Hernandez (nadimak mu je Chicarito – zrnce graška!) prvi je Meksikanac koji će zaigrati u Manchester Unitedu, igrao je u Guadalajari i prije SP-a potpisao ugovor s engleskim klubom.

Sve je bilo gotovo u 79. minuti. Abidal je prilično neinteligentno uklizao Barreri i srušio ga, bio je to 11-erac koji je veteran Cauhtemoc Blanco pretvorio u velikih 2:0! Dvije pričuve, eto, donijele su veliko slavlje Meksiku...

Svjetsko prvenstvo, skupina A, 2. kolo:

Meksiko - Francuska 2:0

Pogoci: 0:1 Hernandez (Marquez) , 0:2 Blanco (79)

Igrač utakmice: Javier Hernandez

Stadion: Peter Mokaba / Polokwane

Gledatelja: 30.000

Sudac: Khalil Al Ghamdi (Saudijska Arabija)

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije