TERORIZAM

Mevlid Jašarević na snimci najavio napad u Sarajevu

jasarevic
VL FOTO
29.11.2011.
u 09:32

Kao dodatne razloge za određivanje pritvora za svu četvoricu Čampara je naveo mogućnost bijega, utjecaja na svjedoke te uništavanje dokaza

Napad na američko Veleposlanstvo u Sarajevu pripadnik vehabijskoga pokreta Mevlid Jašarević nije obavio samo kalašnjikovom, prikupljene snimke s okolnih kamera svjedoče kako je napadač bio naoružan s poluautomatskom snajperskom puškom, za kojom se još traga.

Ova informacija, uz konstataciju da je Mevlid uz pomoć svojih suradnika pomno planirao napad na zgradu Veleposlanstva SAD-a u Sarajevu, bez obzira koliko cijela njegova teroristička akcija izgledala naivno, iznesena je na Tužiteljstvu BiH. Iako su s jučerašnjeg ročišta prvooptuženi Mevlid Jašarević i Munib Ahmetspahić zbog nepoštivanja Suda BiH uklonjeni, tužiteljstvo je podnijelo Sudu BiH prijedlog za produženje pritvora za Jašarevića na rok od dva mjeseca.

Isti prijedlog tužiteljstvo je uputilo i za Emraha Fojnicu, Dinu Pečenkovića i Muniba Ahmetspahića koji su osumnjičeni da su pomogli Jašareviću u izvršenju terorističkog napada. Tužitelj Dubravko Čampara traženje rokova za produljenje pritvora osmunjičenim napadačima opravdao je vođenjem istrage u ovom predmetu, za što im je potrebno dodatnih 60 dana. Kazao je kako Tužiteljstvo BiH još ispituje svjedoke i traga za određenim predmetima. “Mi smo Sudu BiH dostavili DVD na kojem se nalazi oporuka Mevlida Jašarevića iz koje se jasno vidi da mu je cilj bio napad na američko Veleposlanstvo u Sarajevu.

Tužiteljstvo traga i za poluatomatskom snajperskom puškom koja se vidi na snimci”, kazao je tužitelj Dubravko Čampara. Među dodatnim razlozima za produljenje pritvora optuženoj četvorici Čampara je naveo mogućnost bijega, utjecaja na svjedoke te uništavanje dokaza. Pravni zastupnici četvorice za teroristički napad optuženih muškaraca usprotivili su se zahtjevu Tužiteljstva o produljenju pritvora, napominjući da bi izricanje strogih mjera zabrane bilo dovoljno da se istraga neometano odvija.

Na redu je Sud BiH koji će ipak produljiti pritvor.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?