Nevrijeme

Na području Kupresa odsječeno 35 naseljenih mjesta

kupres
VL FOTO
09.02.2012.
u 15:57

Načelnik općine Stjepan Herceg je rekao da stanovnici kupreške općine imaju problema i s opskrbom vodom za piće zbog zamrznutih vodovodnih cijevi i njihovog pucanja

Stožer Civilne zaštite općine Kupres angažirao je svu rasploživu mehanizaciju i ljudstvo na čišćenju lokalnih puteva koji vode do 35 naseljenih mjesta, koja su zbog velikog snijega i smetova odsječena od svijeta, potvrđeno je danas iz Općinske uprave.

Načelnik općine Stjepan Herceg kaže da ovom području trenutačno nedostaje pogonsko gorivo za mehanizaciju i lož-ulje za grijanje Doma zdravlja i široku potrošnju, a cisterna s gorivom koja je prije dva dana krenula iz Livna još nije stigla zbog neprohodnog magistralnog puta Livno - Kupres, preko prevoja Borova glava.

Herceg je rekao da stanovnici kupreške općine imaju problema i s opskrbom vodom za piće zbog zamrznutih vodovodnih cijevi i njihovog pucanja, podsjećajući da je u ovoj općini zbog izuzetno teške situacije izazvane nevremenom na snazi odluka o stanju elementarne nepogode.

Na području općine Kupres, prema izvještaju Stožera civilne zaštite, prohodni su lokalni putevi do sela Odžak, Viline kuće, Zlosela, Begovo selo, Osmanlije, Bili potok i Rilić, a danas će bageri pokušati probiti puteve do sela Goravci, Otinovci, Kute, Kukavice i dalje prema Bućevaći.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?