OV Ljubuški

Nacrt proračuna

vijecelj
Zoran Grizelj
16.02.2012.
u 10:53

Na sjednici je razmatran i nacrt proračuna koji bi trebao iznositi 12,941.000 maraka

Deset točaka razmatrali su članovi Općinskog vijeća Ljubuški na svojoj redovitoj 33. sjednici, a među njima ni jedna nije bila vezana za proteklo snježno nevrijeme. Vjerojatno se došlo do zaključka da se stanje smiruje i da nema potrebe više o tome razgovarati nakon što se razgovaralo na izvanrednoj sjednici koja je bila posvećena samo toj temi. Samo je vijećnica Mirela Čuvalo na aktualnom satu primijetila da telefonski broj 121, namijenjen građanima u nekim izvanrednim prilikama, različitim elementarnim nepogodama, ne funkcionira i zaključeno je i obećano je da će se to riješiti.

Nacrt proračuna

Razmatran je nacrt općinskog proračuna za 2012. godinu, koji bi prema prijedlogu trebao iznositi 12, 941.000 maraka.

Načelnik općine Ljubuški Nevenko Barbarić je na jučerašnjoj sjednici Općinskog vijeća obrazlagao pojedine stavke prihoda i rashoda, no nitko od vijećnika nije se uključio u raspravu. Međutim, sigurno je da će rasprave o pojedinim stavkama u proračunu koje se odnose na prihode i rashode među vijećnicima biti, to je samo početak. Usvojen je zaključak da se nacrt odluke o proračunu stavi na javnu raspravu, koja će se održati u srijedu 22. veljače u Gradskoj vijećnici s početkom u 13 sati, a do petka se trebaju dostaviti amandmani na ponuđeni proračunski prijedlog. Na jučerašnjoj sjednici općinskog vijeća Ljubuški usvojena je odluka o broju i iznosu novčanih potpora studentima u 2011./2012. akademskoj godini za koje će se ukupno izdvojiti 80.000 maraka.

Javna priznanja

Od ukupno 171 podnesenog zahtjeva udovoljit će se 127-ero studenata, od kojih će njih 12 dobiti po 1000 maraka, a preostalih 115 po 500 maraka. Usvojena je i odluka o dobitnicima javnih priznanja Općine Ljubuški za 2011. godinu, koji će biti uručeni u povodu predstojećeg Dana općine.

Općinsko vijeće je usvojilo i veoma važnu odluku o osnivanju poslovne zone “Zvirići” u selu Zvirićima i tri odluke koje se odnose na izradu regulacijskog plana “Kravice”, a riječ je o uređenju i zaštiti istoimenog vodopada Kravica na rijeci Trebižatu.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?