Mostar

Nakon žive rasprave usvojeni predloženi dokumenti Saveza

Skupština
30.05.2013.
u 10:15

Ozbiljne zamjerke za skupštinskom je govornicom iznio Branko Vukoja, dopredsjednik Saveza i član LD “Rujan” iz Kočerina

Pod predsjedanjem Darinka Mihaljevića u Mostaru je održana redovita godišnja Skupština Lovačkog saveza Herceg Bosne. Nakon himne ‘Lijepa naša’, te minute šutnje za poginule branitelje i umrle lovce članove saveza, predsjednik saveza Ilija Vrljić podnio je izvješće o radu saveza u 2012. godini, u kojem se osvrnuo na uspjehe Saveza najprije na području uzgoja i zaštite prirode i divljači, uređenja lovišta, edukacije, izdavaštva i streljaštva, na brojne i značajne aktivnosti na državnoj i međunarodnoj razini, ali i na neke poteškoće, pa i one materijalno-financijske prirode, koje prate rad Saveza danas.

U raspravi koja je uslijedila, osobito upečatljiv dojam ostavile su riječi Slavka Marina, dopredsjednika Saveza, koji je dao apsolutnu potporu radu u bruto-bilanci za 2012. godinu. U tom kontekstu, ozbiljne zamjerke za skupštinskom je govornicom iznio Branko Vukoja, dopredsjednik Saveza i član LD “Rujan” iz Kočerina, ali i nekolicina zastupnika, ponajviše Petar Mandurić iz Posušja i Dragan Ostojić iz Čitluka.

No, stavove suprotne od ovih, također je iznijelo više zastupnika, među kojima i Pavo Kosić iz Orašja, Vlado Soldo iz Mostara te Anto Cvitanović iz Novog Travnika. Nakon rasprave i glasovanja, oba su izvješća prihvaćena većinom glasova nazočnih zastupnika.

Ni sljedeće dvije točke: program rada Lovačkog saveza Herceg Bosnu za 2013. godinu i financijski plan Lovačkog saveza Herceg Bosne za 2013. godinu, glede angažmana zastupnika nisu bile ništa manje zanimljive od prethodne, dapače. U vrlo živoj i sadržajnoj raspravi, u kojoj je sudjelovalo više zastupnika, izneseno je nekoliko prijedloga i amandmana na planirane prihode i rashode Saveza u 2013. godini. Amandmani su se, uglavnom, odnosili na određene uštede u novcu koje bi se, prema predlagateljima, mogle učiniti u ovoj godini.

Nakon rasprave, oba dokumenta i program rada i financijski plan, dobili su potporu zastupnika u skupštini Saveza.

Savez je apelirao na sve zastupnike i sve članove Saveza da se maksimalno založe kako bi Savez jačao na dobrobit hrvatskog lovca i lovstva općenito u BiH.

U svečanom dijelu skupštine zastupnicima je uručen tvrdi uvez lovačkog glasila Hoop! za 2012. godinu.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?