Tomislavgrad

“Nastavljamo raditi u korist građana”

Dan Općine
VL FOTO
10.07.2013.
u 09:18

Svečana sjednica općinskoga vijeća - Načelnik Ivan Vukadin se osvrnuo na događaje tijekom protekle godine

Dan općine Tomislavgrad proslavljen u posebno svečarskome duhu. Sve je započelo polaganjem vijenaca poginulim hrvatskim braniteljima. Uz predstavnike Općine Tomislavgrad, načelnika Ivana Vukadina i predsjednika OV-a Matu Kelavu, vijence su položili i predstavnici Vlade HBŽ, kao i Ministarstva unutarnjih poslova županije, na čelu s resornim ministrom Mariom Lovrićem. Potom se program proslave Dana općine nastavio u velikoj dvorani županijske Skupštine, gdje je održana svečana sjednica Općinskoga vijeća.

Svečana sjednica


Na početku sjednice brojne okupljene predstavnike vjerskog, kulturnoga života, predstavnike udruga proisteklih iz Domovinskoga rata, gospodarstvenike, ali i brojne goste pristigle iz susjednih općina pozdravio je predsjednik OV Mate Kelava, koji je pročitao i brzojave pristiglih čestitki. Nazočnima se zatim obratio i općinski načelnik Ivan Vukadin koji se u govoru osvrnuo na proteklu godinu spomenuvši snježno nevrijeme i brojne požare koji su nas pratili, ali i na probleme s provedbom natječaja za izgradnju kanalizacije, kao i trenutne probleme u kojima se nalazi tvornica kabela Kapis. No, kako je rekao: - Nastavljamo i dalje raditi na korist naših sugrađana, jer tako sam obećao 2008., preuzimajući dužnost općinskog načelnika i svoje birače neću iznevjeriti. U nastavku sjednice uručena su javna priznanja - Medaljon općine Marijanu Perkoviću, za izuzetne zasluge u organiziranju obrane od velikosrpske agresije u Domovinskom ratu i Andriji Vučemilu za životno djelo. Obojica nagrađenih, vidljivo ganuti, zahvalila su na ukazanom povjerenju.

Otvoren centar

Završetkom svečane sjednice program proslava Dana općine preselio se u Kovače, gdje je upriličeno otvorenje Centra za odgoj i obrazovanje djece i mladeži s poteškoća u razvoju “Nova Nada”. Nazočnima su se obratili općinski načelnik Ivan Vukadin, v.d. ravnatelja dr. Ivan Bagarić i u ime roditelja Stipe Ćurčić. Svečanosti su bili nazočni i gosti iz Škotske i Italije, donatori s čijom je financijskom pomoći uvelike potpomognuta izgradnja ovoga centra. Presijecanjem vrpce Centar su i službeno otvorili sami štićenici, nakon čega je uslijedila molitva i blagoslov fra Gabrijela Mioča.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?