PRESUDIT ĆE LUKA

Niko Kovač: Bolji smo od Srbije, siguran sam u pobjedu

'07.02.2013., Gradski stadion, Umag - Medjunarodna prijateljska utakmica, Hrvatska - Italija. Niko i Robert Kovac. Photo: Dusko Marusic/PIXSELL'
'Dusko Marusic/PIXSELL'
09.03.2013.
u 18:45

- Modrić je pokazao svima koji su sumnjali u njima. Sada je dobio jako puno samopouzdanja, nosit će ga to u utakmicama protiv Srbije i Walesa.

Na tribini s domaćim navijačima, koji su u petak zdušno navijali za hokejaše Red Bulla, isticao se jedan čovjek koji je poskakivao na svaki gol i dobru akciju Medveščaka.

- Volim hokej, dobro je malo se odmoriti od nogometa – kaže Niko Kovač, bivši kapetan hrvatske reprezentacije, koji je ostavio veliki trag u Salzburgu.

Ljudi ga prepoznaju, žele autogram, fotografiju.

- Ostao sam živjeti u Salzburgu zbog kćeri koja mi tamo ide u školu. No, Zagreb je blizu, a sada kada sam postao izbornik mlade reprezentacije, sve sam češće u Hrvatskoj.

Novo okupljanje s mladima ima u ponedjeljak, 17. ožujka, u Varaždinu, a tjedan dana kasnije igra sa Švedskom.

- Velika je čast biti hrvatskim izbornikom, posvetiti ću su svoju snagu i pamet da budem što uspješniji s mladima. Cilj je proizvesti što više igrača za A-reprezentaciju – kaže Niko.

Veseli se i utakmici A-reprezentacije protiv Srbije.

- Naravno da idem na Srbiju u Maksimir. Tijekom reprezentativne karijere nisam odigrao ni jednu utakmicu protiv Srbije, u onom ciklusu za Euro 2000. godine jednom sam tek bio na klupi. Tako je odlučio tadašnji izbornik, ali ne žalim previše – otkrio je Kovač.

Upozorava da će taj dvoboj biti puno više od obične utakmice.

- Ne možemo reći da je to normalna utakmica. Dečki moraju biti svjesni da je u takvim utakmicama psihička spremnost presudna.

Ipak, Niko ne dvoji:

- Imamo kvalitetniju reprezentaciju od Srbije, uvjeren sam da ćemo pobijediti.

Je li uloga kapetana u takvim utakmicama važna?

- Jako je bitna, ma golema. On može kanalizirati nervozu na terenu. Siguran sam da Darijo Srna to može, uostalom, toliko je godina kapetan u Hrvatskoj i Šahtaru.

Mnogi Niku jednoga dana vide kao izbornika A-reprezentacije.

- Polako, sada sam tek počeo biti trener mlade. Daleko je još put do A-reprezentacije. Velik mi je gušt biti trener. Nogomet mi je ušao u krv, ne mogu bez njega ni nakon igračke karijere.

Osvrnuo se na igre Luke Modrića u Real Madridu.

- Modrić je pokazao svima koji su sumnjali u njima. Sada je dobio jako puno samopouzdanja, nosit će ga to u utakmicama protiv Srbije i Walesa.

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije