FINALE U SUBOTU

Objavljen redoslijed nastupa u finalu Eurosonga. Evo koji po redu nastupa Baby Lasagna

Marko Purišić, Baby Lasagna
JESSICA GOW/REUTERS
10.05.2024.
u 08:08

O prolasku u finale odlučivali su, kao i u utorak, glasovi publike iz zemalja sudionica polufinala, a tko prolazi u daljnje natjecanje za najbolju pjesmu Europe voditeljice su pročitale slučajnim redoslijedom

Na službenim stranicama Eurosonga u noći je objavljen redoslijed nastupa u finalu pa će tako hrvatski predstavnik Marko Purišić - Baby Lasagna, s pjesmom "Rim Tim Tagi Dim" nastupiti 23. od 26 zemalja.

Podsjetimo, u sinoćnjoj drugoj polufinalnoj večeri Eurovizije u švedskom Malmöu mjesto u finalu izborili predstavnici još 10 zemalja, među kojima je i Izrael protiv čijeg je sudjelovanja prosvjedovalo više tisuća ljudi, a za najbolju pjesmu Europe u subotu 11. svibnja natjecat će ih se ukupno 26.

U veliko finale najvećeg i najspektakularnijeg glazbenog natjecanja iz ove druge polufinalne večeri ušli su Latvija, Austrija, Nizozemska, Norveška, Izrael, Grčka, Estonija, Švicarska, Gruzija i Armenija. Nastupali su još i predstavnici Malte, Albanije, Češke, Danske, San Marina i Belgije, ali nisu prošli u daljnje natjecanje.

A među 19 večerašnjih izvođača, troje ih se nije natjecalo jer im je mjesto zajamčeno u finalu. No, unatoč tome svoje su pjesme predstavili i predstavnici Italije, Španjolske i Francuske. Baš kao što su u utorak nastupali i predstavnici Ujedinjenog Kraljevstva i Njemačke, koji su, također, bili izravni finalisti. Da tzv. Big 5, kao i domaćini Šveđani, nastupaju i u polufinalnim večerima, a ne samo u finalu, novost je ove godine. 

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije