Istraga

"Nismo krali oružje za lov u Ljubuškom"

Oružje
06.03.2013.
u 10:08

Krađa oružja i ostale lovačke opreme u vrijednosti od 50.000 maraka

Dvojica Trebinjca 36-godišnji Bojan Jeremić i dvije godine mlađi Momčilo Mijanović pušteni su na slobodu nakon što je Općinski sud u Ljubuškom utvrdio da nemaju nikakve veze s provalom u prodavaonicu “Umbro - lov - ribolov” iz 2011. godine u ovom gradu, kada su lopovi ukrali oružje i drugu robu ukupne vrijednosti 50.000 maraka.

Prodao pušku

Jeremić i Mijanović su tri dana proveli u istražnim zatvorima, jedan u Centru javne sigurnosti Trebinju i dva u Policijskoj upravi u Ljubuškom, nakon čega je Općinski sud Ljubuški utvrdio da nema dokaza kojim se ovi Trebinjci mogu povezati s tom krađom oružja i ostale lovačke opreme.

- Zbog, pod navodnicima, profesionalnosti policije, ni kriv ni dužan, tri dana proveo u istrazi. Pozvani smo u CJS Trebinje da damo izjavu, jer me je navodno jedna osoba iz Neuma prijavila da sam joj prodao lovačku pušku na kojoj su bili izbrušeni serijski brojevi. Potom smo bili dva dana u Ljubuškom, gdje smo takođe ispitivani, ali je utvrđeno da nema nikakvih dokaza koji bi nas povezali s krađom. Točno je da sam prodao pušku Đuri Glaviniću iz Neuma, ali ne onu bez serijskih brojeva koju su pronašli kod njega. Za pušku koju sam mu prodao, imao sam sve potrebne papire - kaže Jeremić novinarima.

Dvojica kumova

Mijanović dodaje da su mu prilikom ispitivanja policajci u Ljubuškom rekli da imaju informacije da su Jeremić i on kumovi te da on mora nešto znati u vezi s krađom oružja. - Prilikom pretresa moje kuće, policija mi je oduzela optiku, koju mi sada trebaju vratiti. Osim toga, Glavinić je naveo da me poznaje, jer je radio za tvrtku iz Neuma koja je moju radnju opskrbljivala ribom - istaknuo je Mijanović. Podsjećamo, iz prodavaonice “Umbro - lov - ribolov” u Ljubuškom provalnici su ukrali 23 lovačke puške sačmarice, sedam lovačkih karabina, malokalibarsku pušku, šest zračnih pušaka, deset pištolja “CZ”, dva plinska pištolja “bereta”, deset optika raznih marki i određenu količinu lovačke opreme i streljiva.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije