ZHŽ

Nitko od bivših ministara neće zauzeti fotelje

VLADA
VL FOTO
28.04.2011.
u 10:30

Predsjednik HDZ-a 1990 Božo Ljubić je kazao da pregovore o Vladi ZHŽ-a vode županijski odbori dviju stranaka

Županija Zapadnohercegovačka u petak bi trebala dobiti novu Vladu. Na dnevnom redu sjednice Skupštine, među ostalima, nalazi se točka izbori i imenovanje, odnosno razmatranje i usvajanje prijedloga odluke o potvrđivanju Vlade ZHŽ-a, kao i razmatranje i usvajanje prijedloga odluke o imenovanju tajnika Skupštine ZHŽ-a. Iako je HDZ BiH u ovoj županiji odnio uvjerljivu pobjedu na izborima te sukladno tim rezultatima ima većinu u Skupštini, zbog sporazuma koji su nakon izbora potpisali s HDZ-om 1990 o zajedničkom participiranju na svim razinama vlasti, doći će do izmjena u sadašnjem sazivu Vlade ZH županije.

Imena ministara koji će napustiti sadašnji saziv Vlade ZH županije još uvijek nisu poznata, budući da pregovori oko toga koliko će ministarstava pripasti kadru HDZ-a 1990 još uvijek traju. Prema riječima predsjednika HDZ-a 1990 Bože Ljubića, pregovore o ovom pitanju vode županijski odbori stranaka. “Vjerujem da će se predstavnici županijskih odbora uspjeti dogovoriti oko raspodjele ministarstava u ovoj županiji”, kazao je Ljubić.

Dodaje kako se nada da će takva vlada raditi za dobrobit svih građana ove županije i donijeti bolju situaciju u samoj županiji. Iako su se pojavile spekulacije da bi jedno od mjesta u novoj Vladi Zapadnohercegovačke županije koje će pripasti HDZ-u 1990 trebalo biti Ministarstvo unutarnjih poslova na čelu kojeg bi bio bivši ministar Ivica Gašpar, iz Županijskog odbora HDZ-a BiH su demantirali ove navode.

Ističu kako je sigurno da niti jedno ministarstvo koje pripadne HDZ-u 1990 neće zauzeti netko od ministara koji su već bili na vlasti i koji su smijenjeni te da su te pozicije otvorene samo za nove kadrove.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?