premijer liga

Osim i društvo zagovarat će smanjenje Premijer lige

repka
vl
28.12.2011.
u 09:13

U Nogometnom savezu BiH su zadovoljni radom Safeta Sušića i žele da on ostane izbornik

Povjerenstvo za normalizaciju Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine, u hotelu Art, jučer je održao konferenciju za novinare na kojoj se govorilo o radu krovne kuće bh. nogometa u proteklom periodu, a novinarima su se tom prigodom obratili Ivica Osim, Dino Begić i Faruk Hadžibegić.

- Bitno je istaknuti što je sve urađeno ove godine, od suspenzije Saveza, reforme administracije i usklađivanja Statuta. Ima još mnogo posla i iduće godine, rekao je član Komiteta Dino Begić, dodavši:

- Ima ideja o skraćivanju lige i osnivanja udruženja premijerligaša. Rak rana saveza je finansijska situacija, a u narednom periodu raditi ćemo na rješavanju nagomilanih dugova.

Ambasador bh. nogometa pri Komitetu Faruk Hadžibegoić jučer je naglasio pred medijima:

- Analizu koju smo napravili u Komitetu o uspjesima reprezentacije je donekle zadovoljavajuća. Zadovoljni smo rezultatima koje je Safet Sušić napravio s A reprezntacijom. Uz jedan plan i program želimo otići na Svjetsko prvenstvo. Dakle, nisu nam cilj dodatne kvalifikacije, već direktan plasman. Imamo ponude za prijateljske utakmice iz Japana, Irana i Čilea, kazao je Hadžibegić i dodao:

- Poraz od Portugala nije katastrofa, cilj za naredni period je odlazak na Svjetsko prvenstvo. Osim će ovih dana sa Safetom Sušićem obaviti razgovore, a naša je želja da on ostane izbornik bh. nogometne vrste.

Smanjenje lige

Ivica Osim, čovjek kojeg smatraju spasiteljem bh. nogometa tvrdi kako će Komitet za normalizaciju inzistirati na smanjenju lige.

- Naši tereni su bruka i natjecanje je nekvalitetno. Ukoliko smanjimo ligu, povećat ćemo kvalitet u njoj. Mi smo jedina zemlja u Europi koja nema odgovarajući stadion za reprezentaciju, istakao je predsjednik Komiteta Ivica Osim i dodao kako i on smatra da na Svjetsko prvenstvo trebamo ići kao prvi, a ne kao do sada pokušavati plasirati se kroz dodatne kvalifikacije.

- Cilj je uvijek da se kvalificiraš na veliko nogometno natjecanje, a mi to nismo uspjeli do sada. Možda je naša repezentacija i malo precijenjena. Možda igrači ne mogu izdržati pritisak koji se stavlja na njih u svakom ciklusu. Slijedi nam borba za odlazak na Svjetsko prvenstvo. Da probamo proći grupu u kojoj nam neće biti nimalo lako. Bit će teško..., ali ovo nam je idealna prigoda i reći ću malo opasne riječi: ‘Sad’ il’ nikad’, ali bolje da ja izgovorim ove riječi nego netko drugi - kazao je jučer Ivica Osim.

Suradnja s medijima

Legendarni trener Ivica Osim pozvao je i medije da pomognu u ostvarivanju zajedničkog cillja.

- I vi trebate pomoći da igrači dobiju osjećaj da pripadaju nečemu. Da imaju obavezu kada dođu na okupljanje, a ne da dođu samo da se pojave, da pričaju koliko tko ima novaca, tko vozi kakvo auto..., kazao je Osim.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije