Mostar

Planovi za novi izgled naselja Rudnik

rudnik1
Foto: Stojan Lasić
1/3
30.01.2012.
u 10:18

Jedno od najvećih naselja u Mostaru će dobiti trg, planira se i rekonstrukcija nogostupa

Živjeti nekoliko stotina metara od centra grada, a nositi status prigradskog naselja nije nešto što se može naći u svakom većem gradu. Ali upravo takav status već godinama ima jedno od najvećih naselja u Mostaru - Rudnik.

Nova ulaganja

Godinama koje su protekle bez ikakvih ulaganja Gradske uprave u ovaj dio Mostara su napokon završene. Naime, u proračunu za prošlu godinu je predviđeno 120 000 maraka za rekonstrukciju nogostupa u ovom naselju koji je trenutno u izrazito lošem stanju. Ono što je možda i važnije od toga u ovoj priči jest podatak kako se u ovom projektu planira i izgradnja zida koji bi naselje u ulici Milana Šufflaya trebao zaštiti od izlijevanja Neretve iz svoga korita što se već događalo nekoliko puta u zadnjih par godina. - Ponovno smo okupili staru ekipu s Rudnika, napravili projekte i uz pomoć Branka Božića i Ivana Beusa gradskih vijećnika, sredstva su konačno odobrena. Nadamo se kako će se uskoro krenuti u realizaciju projekta - rekao nam je Slaven Cvitanović, predsjednik temeljnog ogranka HDZ-a BiH iz Rudnika koji je i pokrenuo inicijativu provedbe ovog projekta. I tu nije kraj priče o novom izgledu Rudnika. Naime, urađen je još jedan projekt za kojeg postoje garancije kako će se ostvariti ove godine, a sredstva bi trebala biti odobrena u proračunu za ovu godinu. Radi se o izgradnji trga na Rudniku kojim bi projekt rekonstrukcije nogostupa bio upotpunjen. - Ne radi se o velikim sredstvima, svega 30 000 maraka. Smatramo kako bi ovaj dio Mostara s ovim projektom mnogo dobio, a troškovi nisu toliko veliki da ih gradski proračun ne može podnijeti. Većina odgovornih u Gradskoj upravi godinama nisu kročili na Rudnik, a o ulaganjima nećemo ni govoriti. Očekujemo da se situacija promjeni, a naši zahtjevi nisu veliki - poručuje Cvitanović.

Potpora građana

Njegov stav podržavaju i građani ovoga dijela Mostara koji su zadnjih nekoliko godina razočarani odnosom Grada prema njima. - U Rudnik se godinama nije ulagalo i slika ovoga dijela grada trenutačno djeluje tužno. Novi projekti koji su u pripremi trebali bi promijeniti stanje i vratiti Rudniku poziciju kakvu je prije imao - ističu naši sugovornici. Neslužbeno se doznaje kako privatni investitori u Rudniku planiraju izgradnju novih stambenih naselja i poslovnih centara. Cvitanović ističe kako će se kroz nove investicije pokušati i riješiti pitanje nezaposlenih branitelja u ovom dijelu Mostara, ali i kako će dio sredstava od rente koje grad naplati od ovih projekata biti vraćen Rudniku. - Imamo odličnu ekipu koja želi raditi i nadamo se kako će gradske vlasti biti dobar partner u svim projektima u ovom dijelu Mostara - zaključuje Cvitanović.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?