za uefa.com

Platini: Sredite stadione i obučite policajce

platini
Robert Anić/PIXSELL
25.02.2011.
u 12:00

Michel Platini nakon jednodnevne turneje po Srbiji i Hrvatskoj objasnio je o čemu je razgovarao s čelnicima dviju država.

Cilj njegova posjeta bio je upozoriti predsjednike Ivu Josipovića i Borisa Tadića da se bace na posao kako bi smirili huligane.

- Nasilje se u nogometu hitno mora riješiti. U razgovorima s predsjednicima, i Hrvatske i Srbije, doznao sam kako i oni dijele našu brigu i žele da pronađemo rješenje. Složili smo se da treba napraviti čvrst plan s konkretnim mjerama koje će uključivati snažno vodstvo i predanost obiju vlada na svim razinama - izjavio je Platini za službene Uefine stranice nakon sinoćnjeg povratka u Genevu.

- Treba naglasiti da, ako Uefa ne vidi pozitivne i jasne znakove da se već ove godine poduzimaju konkretne mjere, postoji visok rizik suspenzije reprezentacija i klubova iz oba saveza iz Uefinih natjecanja. Potrebno je da vidimo jasna poboljšanja,  bude li suprotno, nećemo oklijevati u poduzimanju odlučnih akcija.

Dakle, ne riješe li gorući nogometni problem, Uefini će čelnici napraviti problem.

Plan bi uključivao mjere poput zabrane putovanja za one koji rade probleme, razvoj odnosa ministarstava unutarnjih poslova, razmjenu informacije i teže kazne ako izgrednici budu osuđeni. Proučavat će iz krovne europske nogometne organizacije što će se događati u sljedećih godinu dana, a po potrebi, kako najavljuju, reagirat će i prije. Također, naglašeno je da se više neće tolerirati loša infrastruktura, što znači da je krajnje vrijeme da se srede stadioni u Hrvatskoj. A zahtijeva se i više policajaca i redara, koji moraju proći posebnu obuku...

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Komentara 1

TI
timtomtumb
19:56 25.02.2011.

E samo su nam jos ove postenjacine iz UEFA-e i FIFA-e (Platini i Bletter) falili. Jos ce nase politicare nauciti kako se kulturno i europski uziva u mitu i korupciji, i to tako da ih se ne ganja po austrijskim sudovima.

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije