VEČERNJAKOV PEČAT

Počelo odbrojavanje do spektakla

pecat
VL FOTO
17.02.2012.
u 09:30

Čitatelji mogu putem kupona glasovati za svog kandidata s liste od 100 imena koje je odabrala večernjakova redakcija. ukoliko među njima nema vašeg kandidata, možete ga sami predložiti

Velika dvorana Hrvatskog doma hercega Stjepana Kosače bit će premala da primi sve goste i znatiželjnike koji bi htjeli nazočiti 11. izdanju Večernjakovog pečata koji će se održati točno za dva tjedna. Globalna financijska kriza, grbava politička situacija u državi neće pokvariti 11. Večernjakov pečat kojega će ove godine u glazbenom dijelu uveličati glazbeni virtuozi iz New Europe Symphony Orchestra. U publici, zajedno se kandidatima za Večernjakove nagrade, iz 16 kategorija sjedit će brojni uglednici iz društvenog, kulturnog, gospodarskog, vjerskog i političkog života. Svoju nazočnost na ovogodišnjem Večernjakovom pečatu potvrdili su brojni čelnici država u regiji, predstavnici međunarodne zajednice, estradne, filmske i sportske zvijezde. Redakcija Večernjeg lista za BiH poslije višednevnih razgovora, dogovora, analiza, sastavila je popis od 100 osoba koje su svojim angažmanom obilježili prošlu 2011. godinu.

Pri sastavljanju nominacijske liste naša redakcija vodila je računa o ravnopravnoj zastupljenosti po nacionalnoj i regionalnoj pripadnosti. Kad se tome pridoda podatak da su kandidati za Večernjakove nagrade, ‘novačeni’ iz svih sfera života od političkog, gospodarskog, znanstvenog, kulturnog, sportskog, vjerskog života onda je i razumljivo što se popis kandidata danima pažljivo slagao. Možda smo promašili, možda smo nekoga zbog neupućenosti nenamjerno izostavili, možda vi dragi čitatelji, imate bolje kandidate, i to uvažavamo. Popis je gotov, a za eventualne njegove korekcije vama smo ostavili mogućnost da svojim dopisima predložite kandidata za Večernjakov pečat, ili u nekoj drugoj od 16 različitih kategorija, za kojeg držite da je svojim djelima obilježio prošlu godinu.

Glasovanje za Osobu godinu možete obaviti popunjavanjem kupona kojega danas objavljujemo. U izbor Osobe godine popunjavanjem kupona uključit će se i dijaspora. U sljedećih 15-ak dana slijede završne pripreme kako bi iz Mostara putem RTV kanala otišla što ljepša slika u svijet i Europu, koju u BiH toliko prizivaju, a jedino je preko Večernjakovog pečata kroz 100 minuta, koliko će trajati manifestacija, gledatelji mogu vidjeti. U produkcijskom smislu Večrnjakov pečat donijet će ugodna iznenađenja. Granice su pomaknute, bez obzira na krizu, ali će, poručujemo na kraju, sa zadovoljstvom biti i pređene. Vidimo se u Mostaru 2.ožujka 2012.

Ključne riječi

Komentara 1

JA
Jajčanin
15:49 17.02.2012.

Ajmo malo smanjiti doživljaje. Nisu mi jasni postupci naših poduzeća, evo i medija kada podilaze bošnjačkom mijenju i lobiju. Pritom mislim na to kada Eronet izričito novcem BH Hrvata biva glavni sponzor Sarajevo film festivala (?!). Zašto? Tako mi nije jasan ni ovaj Večernjakov pečat. Večernji list godinama piše i pronosi prohrvatsku politiku (pritom mislim na HDZ-ove, odn HNS) i pljuje, s pravom, po SDP-u i sličnima, a onda za Pečat kandidira Lagumdžiju, Tihića, muftije ove one i sl. A onda i na samoj dodjeli balansiraju i u izboru voditelja, pa odjednom je obavezno ženski voditeljski dio Segmedina Srna ili neko drugo lice sa bosanskih televizija. Zar Večernjakov pečat nije priznanje čitatelja Večernjeg lista, koji su mahom Hrvati i za koje sigurno znamo da za ličnost godine neće izabrati svoga glavnog majorizatora, nekog muftiju ili ne znam koga već. Večernji, kome glumite? Pored svega toga, sam sustav glasovanja je u najmanju ruku jako nepraktičan, tko će bolan rezati kupon iz Večernjeg i nositi na poštu?!

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?