Tragedija u Čapljini

Pogibija Čapljinca

Nesreća
09.07.2012.
u 09:15

Mate Čuljak (75) krenuo do obližnje njive pa stradao na pješačkom

U naletu automobila marke Golf I (107-T-408) kojim je upravljao Jozo Previšić (43) iz Hutova,na pješačkom prijelazu u blizini svoje zgrade smrtno je stradao pješak Mate Čuljak (75).Točnije,nesretni je starac podlegao na putu do bolnice u Mostaru od višestrukih i teških ozljeda po cijelom tijelu jer je udar automobila bio stravičan pa su već u početku bili jako mali izgledi da se starac izvuče tj. preživi.

Do nesreće je došlo kada je starac Mate Čuljak krenuo do svoje obližnje njive te je prelazio pješački prijelaz kod novog mosta dr.Franje Tuđmana. U tom trenutku na njega je naletio golf te ga najprije odbacio visoko u zrak dvadesetak metara od pješačkog prijelaza.

“Ma udarac je bio strašno jak i vidjeli smo kako starac leti u zrak, a onda je pao na haubu i vjetrobransko staklo, a kada se vozilo zaustavilo onda je i tijelo palo na asfalt. Počeli smo vrištati i dozivati pomoć, a odmah se vidjelo da starcu iz ušiju i usta teče krv, a cijelo je vrijeme i trzao nogama. Nažalost, vidjelo se da mu nema spasa“, rekla nam je jedna Čapljinka koja je svjedočila ovoj tragediji jer je s kolegicama sjedila na obližnjoj klupici. Svi su bili pod dojmom tog strašnog prizora i prognoze za preživljavanje Mate Čuljka odmah bile jako slabe. Iako je vozilom Hitne pomoći žurno prevezen do Mostara starac je na žalost preminuo po dolasku u bolnicu jer je zadobio jako teške ozljede glave te višestruke prijelome po cijelom tijelu. Uz pomoć policije, očevid je izvršila dežurna županijska tužiteljica Eldina Biuk koja nam je potvrdila da je starac Mate Čuljak stradao usljed udara vozila na pješačkom prijelazu te da će se raditi i obdukcija. Kod vozača golfa nije pronađen alkohol u krvi, a tek će se uraditi vještačenja vozila. Istraga traje.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?