tukli se cijelu noć

Potuklo se 2000 Kineza pa zatvorili tvornicu koja proizvodi iPhone5

tvornica,kina,apple (1)
Foto: Reuters/PIXSELL
1/3
24.09.2012.
u 13:49

Masovnoj tučnjavi prethodio je sukob dvojice zaposlenika koji je oko 23 sata po lokalnom vremenu započeo u radničkoj spavaonici. Nakon cjelonoćnog batinjanja sukob je okončan oko 9 sati ujutro.

Tvornički pogon Foxconna koji u kineskom gradu Taiyuanu proizvodi iPhone5 zatvoren je u ponedjeljak ujutro nakon što se u njemu fizički sukobilo oko 2000 radnika.

BBC prenosi da je radničkim nemirima i masovnoj tučnjavi prethodio sukob dvojice zaposlenika koji je oko 23 sata po lokalnom vremenu započeo u radničkoj spavaonici. U njega su se umiješali i ostali djelatnici pa je nakon cjelonoćnog batinjanja oko 9 sati ujutro na intervenciju upućeno čak 5000 policajaca. Priveden je veći broj izgrednika dok je najmanje 40 ozlijeđenih radnika odvedeno u bolnicu. Troje od njih nalazi se u kritičnom stanju.

Oštećen je veliki dio pogona te nekoliko policijskih vozila dok su prozori na obljižnjim trgovinama razbijeni.

Ovo je druga velika tučnjava koja je ove godine izbila u Foxconnu. Ranije se stotinjak radnika potuklo zbog loših životnih i radnih uvjeta u pogonu. Naime, pod okriljem tvornice svakodnevno radi oko 79.000 djelatnika. Mnogi od njih u tvornici i žive, a osim što su prisiljeni raditi cijele dane za minimalnu satnicu, nije im dozvoljeno osnivati sindikate i tražiti veća prava.

>>Potukli se s konobarima jer im nisu dali da odnesu čaše na plažu

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?