Mostar

Proljeće oživilo Mostar

proljecemo
Braco Selimović
22.03.2012.
u 09:16

Ubrzo se otvara centar Mepas, na otvorenje Španjolskog trga dolazi kralj Juan Carlos

Mostarci vole ispijanje kave na suncu, topli dani izmamili su mnogo mladih ljudi na ulice, svaki dan se može vidjeti sve više obitelji u šetnji gradom, u parku Zrinjevac čuje se veseli dječji glasovi... Proljeće je na velika vrata stiglo i u Mostar. A jedna od tema, dok se na terasama kafića ispija kava, je i ta kako su do prije nepunih mjesec dana snijeg i led “vladali” ovim gradom, a sada se vani ide kratkih rukava.

Užurbani radovi

S ljepšim vremenom intenzivirali su se i razni radovi u gradu. Tako se mogu vidjeti užurbani radovi na velikom tržnom centru Mepas na prostoru nekadašnje Stare bolnice, Park nobelovaca također se užurbano gradi, Španjolski trg, Onkologija... A svakako vrijedi spomenuti i skorašnji 15. međunarodni sajam gospodarstva. Svi ti radovi trebali bi biti gotovi za otprilike mjesec dana, a neki i prije. Dolaskom proljeća Mostar se budi iz zimskog sna. Tmurna zima sa sobom je odnijela i tmurno raspoloženje. Šećući gradom može se vidjeti mnogo nasmiješenih lica. Definitivno je da je s proljećem grad živnuo u svakom pogledu. “A neka, hvala Bogu, dosta je bilo i zime. Ova zadnja je bila baš kritična. Ja 15 dana nisam nikako izišla iz kuće kad nas je onaj snijeg zameo”, priča nam gospođa Vera koju smo sreli u šetnji na nekadašnjem Lenjinovom šetalištu.

Nasmiješeni radnici

Ona kaže kako joj je šetnja potrebna i zbog zdravlja. “Moram šetati, liječnik mi je preporučio. A kad sam vidjela sav onaj snijeg, mislila sam da se do ljeta neće otopiti”, smije se Vera.

Radnici na gradilištima ne žale se da im smeta što užurbano rade. Većina je bila dobro raspoložena, proljeće je izgleda i njima izmamilo osmijehe na lica. Nisu se čak bunili ni kad smo ih fotografirali.

Na nekoliko gradilišta koja smo posjetili, većina radova je u velikoj mjeri i završena. Sada ostaje ono završno glancanje, sređivanje, šminkanje. Sve u svemu, lijepo je vidjeti ovakav Mostar. Lijepo je vidjeti pune ulice, suncem okupane prepune terase mostarskih kafića, zaljubljene parove na klupama u parku Zrinjevac..., u svakom slučaju mnogo je ljepše nego hladan i pust grad. A ova zadnja zima je bila baš ljuta.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?