Sjever Kosova

Redžepi: Srpske paralelne sigurnosne službe moraju otići

'03.02.2012., Kosovska Mitrovica, Kosovo - Reportaza sa Kosova o putevima i balkanskoj ruti kojom prolazi  ilegalna trgovina ljudima, drogom, naftom. Bajram Redzepi, kosovski ministar unutrasnjih posl
Marko Mrkonjić/PIXSELL
04.02.2013.
u 08:41

Ministar unutarnjih poslova Kosova, Bajram Redžepi izjavio je kako vjeruje da će jedna od tema nove runde srpsko-kosovskog dijaloga u Bruxellesu biti budućnost "ilegalnih srpskih sigurnosnih struktura na sjeveru"

Ministar unutarnjih poslova Kosova, Bajram Redžepi izjavio je u emisiji "Slobodno srpski" kako vjeruje da će jedna od tema nove runde srpsko-kosovskog dijaloga u Bruxellesu biti budućnost "ilegalnih srpskih sigurnosnih struktura na sjeveru" i kako "te strukture moraju otići" ali je ostavio otvorenom mogućnost da se "neki ljudi iz tih struktura koji nisu počinili kriminalna djela, transformiraju u Kosovsku policiju".

Ocijenio je kako integrirani granični prijelazi na sjeveru Kosova "dosta dobro funkcioniraju" ali na graničnim prijelazima "Jarinje i Brnjak i dalje postoje problemi kada je prijevoz kosovskih carinika i graničnih policajaca u pitanju".

- Do sada su bili prevoženi helikopterima, ali je to za Eulex veliki trošak koji ne može podnijeti. Nedavno ih je Eulex počeo prevoziti kopnenim putem, ali im na sjeveru svakodnevno prave smetnje, iako je to dio dogovora Beograda i Prištine. Osim Kosovske policije, Eulexa i Kfora nitko nema pravo zaustavljati ljude na prometnicama i ograničavati slobodu kretanja - rekao je ministar Redžepi.

>>Srbi uvode naoružane postrojbe pod krinkom Civilne zaštite?

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?