Sulejman Tihić

Rekonstrukcija Vlade i smjena čelnika samo u skladu s Ustavom

Sulejman Tihić
19.06.2012.
u 13:02

Tihić je rekao da SDA "ne bježi" ni od mogućnosti prijevremenih izbora

Stranka demokratske akcije (SDA) je još jednom potvrdila predsjedniku Federacije BiH Živku Budimiru opredijeljenost za platformu te smo istakli iznenađenost ponašanjem Socijaldemokratske partije (SDP) koja uvodi Bosnu i Hercegovinu u krizu, kazao je novinarima nakon sastanka s Budimirom predsjednik SDA Sulejman Tihić.

Stranka demokratske akcije želi da se sve aktivnosti vrate u institucije FBiH gdje se, smatra Tihić, i trebaju rješavati eventualni problemi.

\"Ukoliko bude zahtjeva za rekonstrukciju Vlade, za smjenu predsjednika i potpredsjednka FBiH i predsjednika domova u Parlamentu FBiH to mora biti urađeno u skladu s Ustavom u institucijama FBiH\", precizirao je Tihić. Dodao je da zna za \"razne spekulacije i nemoralne ponude prema poslanicima u Parlamentu Federacije radi osiguravanja dvotrećinske većine u Predstavničkom domu\".

\"Akteri ovih nemoralnih ponuda su isti oni koji izazivaju ovu nepotrebnu krizu i koji su do jučer bili protiv toga da HDZ bude dio vlasti\", rekao je Tihić. SDA \"ne bježi\", dodao je, i od mogućnosti prijevremenih izbora. U toku su konzultacije Budimira i predsjednika Saveza za bolju budućnost BiH Fahrudina Radončića.

Komentara 1

DU
Deleted user
09:11 20.06.2012.

bas zanimljiva retorika. nemoralne ponude? zar to nije nešto na čemu je pogažena volaj hrvata na općin izborima? postivanje zakonitosti, gdje je bila zakonitost kod zivkovog i kebinog naturanja? I klempo bi prijevremene izbore, pa naravno kad je dosao napokon u opoziciju, sad nema sta izgubiti ili on bar misli da nema. aima i treba i te kako....

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?