MOSTAR

Ribar umalo nagazio na eksploziv ispod mosta

most
VL FOTO
09.06.2011.
u 09:55

Policija je osigurala mjesto događaja do dolaska Civilne zaštite

Čisteći desnu obalu rijeke Neretve, ispod pješačkog mosta Bunura, iza zgrade Gradske uprave Mostar u središnjem naselju Cernica, jučer malo prije podne ribar Fuad umalo je nagazio na vreću punu eksploziva. Dozvao je prolaznike na mostu, koji su odmah obavijestili policiju.

Nema sumnjivaca

- Mjesto događaja bilo je osigurano do dolaska pripadnika Civilne zaštite, koji su iz vode uklonili vreću u kojoj se nalazilo 16 komada eksploziva trotil. Eksploziv nije bio vezan žicama i nije imao detonatorsku kapsulu, što opet ukazuje da je netko jako neodgovoran odbacio vreću u rijeku, i to usred Mostara. I tako se iz svoga skrovišta riješio ove opasne materije. Još nam nije poznato njegovo podrijetlo i je li ili koliko dugo plutalo rijekom. Operativnim radom trenutačno pokušavamo doći do sumnjivca, kao i do mogućih svjedoka, kaže nam Srećko Bošnjak, načelnik krim-policije MUP-a Hercegovačko-neretvanske županije.

Opća opasnost

Nažalost, to nije bio prvi slučaj, a očito ne i posljednji, odbacivanja zaostalog naoružanja i eksploziva u rijeku Neretvu, što predstavlja trajnu i opću opasnost po stanovnike, osobito ribare i kupače.

- Pa ljudi nisu normalni. Svašta bacaju u ovu jadnu i lijepu rijeku. Jutros sam izvadio pet stolica i što sve ne, a onda umalo nagazim na vreću s eksplozivom, s ironijom je govorio Mostarac Fuad svojim poznanicima koji su se okupili na mostu i sa zanimanjem ga slušali.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije