STRUČNJACI KAŽU

Alec Baldwin ponovno pod sumnjom: Novo izvješće pokazalo je da je priča drugačije od ispričane

Alec Baldwin
Reuters/PIXSELL
16.08.2023.
u 19:26

Stručnjaci za oružje sada kažu da je okidač "morao biti povučen", iako glumac i dalje tvrdi da ga nije povukao

U travnju ove godine objavljeno je kako sud odustaje od kaznenog progona američkog glumca Aleca Baldwina, optuženog za ubojstvo iz nehata na snimanju filma "Rust" 2021. Ubojstvo snimateljice Halyne Hutchins je potreslo Hollywood i potaknulo pozive na zabranu vatrenog oružja tijekom snimanja. Vijest o odustajanju od optužnice koju je objavio specijalizirani časopis Deadline i druga američka glasila, došla je istog dana kada se u Montani nastavlilo snimanje filma koje je zaustavljeno nakon tragedije. Alec Baldwin, poznat po ulozi u seriji "Televizijska posla" ("30 Rock") od početka je tvrdio da nije kriv, no novo izvješće koje je sada izašlo moglo bi sve to staviti na sumnju.

Naime, stručnjaci za oružje sada kažu da je okidač "morao biti povučen", iako glumac i dalje tvrdi da ga nije povukao

Glumčevi predstavnici rekli su novinskoj agenciji PA da nemaju komentara o najnovijem izvješću. Novo izvješće, koje su napisali stručnjaci za oružje Lucien Haag i Mike Haag, predano je tužiteljima u Novom Meksiku u utorak. Podsjetimo, tužitelji u travnju su naglasili da Baldwina odustajanje od kaznenog progona "ne oslobađa kaznene odgovornosti, 

"Iako Alec Baldwin opetovano poriče da je povukao okidač, s obzirom na testove, nalaze i zapažanja o kojima se ovdje izvještava, okidač je morao biti povučen ili pritisnut dovoljno da oslobodi potpuno napet ili uvučen čekić dokaznog revolvera", stoji u izvješću o oružju koje je uključeno u sudske dokumente.

Podsjetim, Hutchins (42) je podlegla ozljedama u listopadu 2021. nakon što je ustrijeljena vatrenim oružjem kojim je rukovao Baldwin, producent i glavna zvijezda filma. Glumac, koji je tada ubio Halynu Hutchins i ranio redatelja Joela Souzu kazao je kako mu je rečeno da u pištolju Colt. 45 nema pravih metaka. Optužen je za ubojstvo iz nehaja i izjasnio se da nije kriv.

Pod istom je optužbom Hannah Gutierrez-Reed, odgovorna osoba za oružje na setu. 

Dave Halls, koordinator za sigurnost i pomoćnik redatelja filma, koji je Baldwinu predao napunjeni pištolj, s tužiteljima je dogovorio nagodbu. Priznao je krivnju i u ožujku je osuđen na šest mjeseci uvjetne kazne.

"Iz produkcije je kazano da će na setu odsad biti zabranjena upotreba bilo kojeg oblika streljiva", rekla je AFP-u Melina Spadone, odvjetnica za Rust Movie Productions. Podsjetila je da su "pravi meci, bojevo streljivo oduvijek zabranjeni na setu".

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije