JOSIP ŠIMUNIĆ

Bivši Vatreni otkrio kako se danas nosi s gubitkom trogodišnje kćeri: 'Čovjek je jednostavno izgubljen'

Josip Šimunić
Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL
12.10.2023.
u 18:38

Utjehu je našao u vjeri, a iako bol nikad neće zacijeliti, Josip je otkrio kako danas živi s tom tragedijom

Josip Šimunić (45), bivši hrvatski nogometni reprezentativac, otvorio se po pitanju velike obiteljske tragedije koja se dogodila prije pet godina. Naime, na Uskrs prije pet godina preminula je njegova kći Luciana nakon komplikacija uzrokovanih gripom.

Utjehu je našao u vjeri, a iako bol nikad neće zacijeliti, Josip je otkrio za IN magazin kako danas živi s tom tragedijom.

'Taj bol neće nikad otići, međutim čovjek se jednostavno nauči živjeti s tim bolom. Ako mogu nekom pomoći savjetom, rado. Nije lako nikome u životu, svatko ima svoje probleme i tragedije, međutim, mi kao ljudi jednostavno uvijek moramo ići prema naprijed'', kazao je i dodao da mu je vjera u toj priči jako pomogla.

''Je, je, fala Bogu. Čovjek je jednostavno izgubljen, kad se ta tragedija u ono vrijeme dogodila, jednostavno smo svi drugačiji što se tiče tko se kako nosi, netko je malo jači netko je malo slabiji. Imamo puno dobrih prijatelja, obitelj, koji su nam pomogli, nisu nam dali da padnemo, i uz vjeru smo imali smo i par fratara koji su nam dali odlične savjete i pomogli su nam. Kako bih rekao, na jedan način kao da zaboraviš hodat i polako počneš ponovno hodati, i ja sam zahvalan tim fratrima, tim ljudima'', ispričao je. 

Josipu je najveća potpora njegova supruga Kanađanka hrvatskih korijena Christina Marie.

Pričao je i o tome koliko često u posljednje vrijeme igra nogomet. 

''Pa u zadnje vrijeme jako malo, par puta sam prošle godine igrao za veterane. Kad čovjek nije u optimalnom stanju što se tiče kilaže, onda dobiješ neke glupe ozljede, to se meni dogodilo pa se moram malo urediti'', kazao je.

Uz nogomet, Šimuniću je najveća sreća njegova obitelj. Snovi i želje koje još želi ostvariti vezani su upravo za njegovo troje djece.

''Djeca da ostanu zdrava, da budu dobri ljudi, i da pomognem da oni budu dobri ljudi, da pomažu drugim ljudima i eto Rudeš ostane u prvoj ligi, što je jako teško, ali mi ćemo se vratiti. To mi pravi zadovoljstvo, koliko god je teško. Puno mojih bivših kolega šljaka, i ja želim raditi , naučiti se nešto novo i vratiti u taj nogomet što je meni jako puno dalo u životu'', zaključio je za kraj bivši Vatreni.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije