liječenja infekcije

Britanski princ Philip napustio bolnicu nakon sdam dana

16.03.2021.
u 12:50

Britanski princ Philip, 99-godišnji suprug kraljice Elizabeth, napustio je londonsku bolnicu u utorak nakon sedmodnevnog boravka radi liječenja infekcije i morao je biti podvrgnut postupku na srcu.

Philip, vojvoda  od  Edinburgha, primljen je 16. februara  u bolnicu Kralj Edward VII zbog slabosti i podvrgnut je tretmanu zbog zaraze,  ali nepovezane s COVID-19.

On je nakratko prebačen na početku ovog mjeseca u specijalistički kardiološki centar gdje je podvrgnut postupku zbog stanja sa srcem.

Reutersov izvor rekao je da je vojvoda napustio bolnicu Kralj Edward kratko iza 10.30 sati po lokalnom vremenu u utorak. Nije bilo nikakvog trenutnog komentara iz Buckinghamske palate.

Otkako je primljen u bolnicu, vojvodu je samo javno obišao njegov sin i nasljednik na tron, princ Charles. Kraljica (94) ostala je u dvorcu  Windsor, zapadno od  Londona,  u kome je kraljevski par boravio tokom pandemije koronavirusa i nastavila je da obavlja svoje zvanične dužnosti video putem.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije