Ana Runcer u intervjuu za portal Večernjeg lista BiH

Uživam nastupati u Hercegovini, publika je posebno topla, komunikativna i ugodna

rucner
30.09.2014.
u 10:30

Dobru energiju, modernu izvedbu i jos bolju zabavu na jedan potpuno neočekivan način možemo očekivati od prelijepe Ane Rucner u Hercegovini

Violončelistica Ana Rucner uskoro kreće na turneju po Hercegovini. U razgovoru za portal Večernjeg lista BiH Rucnerica je progovorila o budućim nastupima, duetu s bivšim mužem Vladom Kalemberom, ali i o skorašnjoj turneji po Hercegovini za koju se priprema danonoćno.
 
Vecernji.ba: Ovih dana Ana Rucner stiže u Hercegovinu. Kakve dojmove nosite iz ovih krajeva kada su u pitanju glazbeni nastupi ili neke privatne posjete?
Do danas sam nastupala na puno evenata po Hercegovini, ali posebno se veselim prvom javnom cjelovečernjem koncertu u Hercegovini, a nakon Čapljine održat cu sličan koncert i u Mostaru.
Uvijek uživam kada nastupam u vašim krajevima, publika je posebno topla, komunikativna i ugodna!
 
Vecernji.ba: Uz violončelo koje je postalo vaš zaštitnik znak, ovih dana obožavatelji uživaju i u vašem glasu. "Ljubio bih nemam koga" je u top 30 CMC-a pa kako to komentirate?
Drago mi je zbog toga. Svaki uspjeh ili bolje reći stepenica više dodatni je poticaj za nas glazbenike. A pjevanje me zabavlja i uzivam ga kombinirati sa svojim instrumentalom.
 
Vecernji.ba: U spotu glumite s bivšim mužem Vladom Kalemberom. Spot je nabrijan romantikom pa je li on probudio staru ljubav ili se radi o čistom profesionalizmu?
Nije imao što probuditi, a da već to nešto nije budno odavno.
Snimila sam puno spotova u karijeri i uvijek na to gledam isključivo profesionalno.
Na isti način bi takav spot odradila i sa manekenom, ali kako je ovdje riječ o muškarcu s kojim sam provela deset godina života, a i pjesma je zamišljena kao ravnopravan duet, svakako da je bilo puno iskrenije, ljepše i ugodnije surađivati.
 
Vecernji.ba: I u anketi portala Večernjeg lista nova pjesma kotira u vrhu ljestvice s 51,09 posto glasova. Hoće li vas to nagnati nekom novom pristupu u glazbi i možemo li očekivati nove vokalne skladbe?
Od mene uvijek možete očekivati neočekivano (Smijeh).Volim stvarati i eksperimentirati u glazbi.
Trenutno radim i snimam vise stvari istovremeno, ali svakako očekujte i nove vokalno instrumentalne skladbe!
 
Vecernji.ba: Teško je ne primijetiti kako atmosferu na koncertima stalno držite na vrhuncu, te su obožavatelji potpuno koncentrirani na vas i vašu glazbu. Kako vam to uspjeva?
Jednostavno uživam muzicirati i na svakom svom nastupu dajem zadnji atom snage. Isto tako, svakim nastupom dobivam novu snagu i energiju. Sve to me pokreće i neizmjerno veseli. Luda sam za svojim violončelom i potpuno sam mu predana, nas dvoje smo kao jedna duša. A kada tako iskreno pristupamo glazbi, ona se osjeti i prenosi na publiku.
 
Vecernji.ba: Pročitao sam negdje da vježbate i po nekoliko sati dnevno i zavidite ponekad onima koji prestaju nakon pet sati poslijepodne razmišljati o poslu. Ne sumnjam da u izuzetno radnom ritmu teku i pripreme za koncerte u Hercegovini?
Bavljenje glazbom nema radno vrijeme, ne postoji godišnji odmor ili slobodan dan. Glazba se živi stalno i svuda. Kada spremam novi program vjezbam danonoćno i gdje god stignem (s obzirom da sam često na putovanjima) i uvijek se trudim svakodnevno održavati tehniku sviranja kojim satom vježbanja. Za Čapljinu sam itekako spremna, jako se veselim!
 
Vecernji.ba: Za kraj, što možemo očekivati od koncerata Ane Rucner u Hercegovini?
Dobru energiju, modernu izvedbu i jos bolju zabavu na jedan potpuno neočekivan način.
Veselim se!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije