ZDRAVSTVENI PROBLEMI

Faruk iz 'Lud, zbunjen, normalan' progovorio o teškim danima, o operaciji i strahu od gubitka glasa

Senad Bašić
Grgur Žučko/PIXSELL
31.08.2023.
u 20:49

Glumac Senad Bašić, kojeg domaća publlika pamti po ulozi Faruka Fazlinovića u seriji 'Lud, zbunjen, normalan' progovorio je o zdravstvenim problemima zbog kojih je završio u bolnici Rebro gdje je proveo tri tjedna

Bosanskohercegovački glumac Senad Bašić (60), domaćoj publici najpoznatiji po ulozi Faruka Fazlinovića u seriji 'Lud, zbunjen, normalan', u posljednje vrijeme suočio se s brojnim zdravstvenim problemima, a sada je ispričao detalje bolesti koja ga je zadesila prošle godine kada je naposljetku hospitaliziran u KBC-u Zagreb. Bašić se prehladio prošlog rujna na setu filma "Bosanski lonac" ("Vampir s Miljacke") u Austriji, kada je preko noći naglo zahladilo. Nakon toga se snimanje nastavilo u Zagrebu, a kad je vidio da njegovo stanje nije dobro otišao je u bolnicu.

- Završio sam na Rebru gdje sam proveo 21 dan. Nisu mi nikako mogli sniziti temperaturu, a nama su u tom trenutku ostala još samo četiri dana snimanja. U zadnji tren mi je jedan liječnik promijenio svu terapiju i temperatura je pala - ispričao je glumac za Gloriju.

Zbog narušenog zdravlja u posljednje vrijeme rijetko smo ga imali prilike vidjeti u javnosti pa je mnoge ugodno iznenadio njegov nedavno dolazak na crveni tepih 29. Sarajevo Film Festivala. Na festivalu se prikazivao njegov film 'Bosanski lonac'. Glumac je stigao u društvu kolega, a za ovu priliku odabrao je elegantno crno odijelo. 

Glumac koji je postao popularan ulogom Kraljević Marka u Audiciji, a kasnije i kao legendarni Faruk Fazlinović bio je podvrgnut i operativnom zahvatu. Prije problema s upalom pluća, glumac je posjetio liječnika zbog promuklosti. Napravljena mu je bronhoskopija, jer su liječnici željeli otkloniti mogućnost raka pluća, i tada su mu na lijevoj glasnici otkrili leukoplakiju, takozvanu leziju usne šupljine, pa su mu savjetovali da napravi lasersku operaciju. Glasnica mu je triput operirana, a on je zbog svega strahovao da bi mogao ostati bez glasa, a samim time i oprostiti se od glume. No, srećom glas se stabilizirao.

- Imao sam terapiju koju inače primam mjesečno. Imao sam probleme, imao sam operacije, tako da, sad se vraćam. Ide to sporije, ja sam malo stariji čovjek, ali ide… Dobro je, zasad sam zadovoljan, kazao je glumac krajem srpnja za Avaz i dodao da se sada osjeća dobro. 

- Sada sam dobro, a imao sam užasnu upalu pluća. Tri dana sam snimao na kiši, završio sam u KBC-u Rebro. Moje zdravstveno stanje bilo je ugroženo, bilo je izuzetno opasno, liječnici su zaista bili divni i pomogli su mi. Sada se dobro osjećam - ispričao je za  Avaz te dodao da su mu ostale posljedice.

- Kada u vas neko strpa deset litara antibiotika, naravno da to ostavi posljedice, ali sada sam spreman za rad - kaže glumac. 

Inače, Senadu je prošle godine preminuo otac Rušid koji je bolovao od leukemije, a tugu zbog gubitka nije krio. - Treba vremenu dati vremena. Meni je bitno da smo njegove posljednje dane proveli zajedno, što je, tu je... Neke se stvari ne mogu izbjeći.  Kao što sam rekao, proživio je 87 godina, lijepih godina - kazao je i dodao kako je doživjeti takvu starost u današnje vrijeme poprilično neuobičajeno.

- Čudno je vrijeme došlo, više ništa nije isto niti će biti. Zdravlje svima treba biti na prvom mjestu i samo se o tome treba voditi računa - zaključio je glumac tada za ovaj portal.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije