DIPLOMSKI STUDIJ

Pohvalila se! Karleuša postala tema završnog rada na Fakultetu u Zagrebu

Karleuša
27.02.2019.
u 14:40

Ovo nije prvi put da se Karleuša provlači kroz obrazovne institucije. Prije nekoliko godina njezino ime našlo se na testu opće kulture prijemnog ispita za Filozofski fakultet.

Srpska pjevačica Jelena Karleuša postala je inspiracija jednom studentu novinarstva koji je folk divi posvetio svoj završni rad. U sklopu kolegija Cyberpolitika na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu student je napisao rad pod naslovom 'Celebrity diplomacija na prostoru bivše države Jugoslavije: Slučaj Jelene Karleuše'. 

Njegovim radom Karleuša se pohvalila na svom Instagramu objavivši fotografiju naslovne strane rada na svom Insta Storyju. Iako se proteklih dana Karleuša provlači po medijima zbog seks skandala to nije bila tema rada.  



 

- Nisam pisao o seks skandalu. Proveo sam objektivnu analizu sadržaja njezinih Twitter objava i objektivno sam iznio rezultate u pogledu koliko je to objava, na koju tematiku, koliko ih je bilo društveno angažiranih i slično. Jelena je jedini celebrity na ovim prostorima koji društvene mreže koristi u te svrhe - izjavio je student za 24 sata. 

Umjesto eksplicitnim i uvredljivim sadržajima ovaj mladić bavio se objavama u kojima Karleuša kritizira srpskog predsjednika Aleksandra Vučića, traži pravo izbora na cijepljenje, predvodi prosvjede protiv vlasti, promiče prava životinja...

Ovo nije prvi put da se Karleuša provlači kroz obrazovne institucije. Prije nekoliko godina njezino ime našlo se na testu opće kulture prijemnog ispita za Filozofski fakultet u Nišu, a studenti su tada morali znati koji hit Jelene Karleuše u naslovu spominje biblijske gradove. Točan odgovor glasio je Sodoma i Gomora. 

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije