DOWNEYJEVI AUTI IZ SNOVA

Rimac i Nevera glavne zvijezde prve epizode nove serije Roberta Downeyja Jr.-a

22.06.2023.
u 14:57

U novoj seriji posvećenoj novom dobu električnih automobila, Robert Downey Jr. kao uzor koristi upravo Rimčevu Neveru

Prije mjesec dana se najavilo, a sada smo konačno imali prilike i pogledati novu seriju Downeyjevi auti iz snova koja je počela s emtirianjem na HBO Max. Poznati američki glumac Robert Downey Jr kojega znamo, ako po ničemu drugome, po ulozi Tonyja Starka, odnosno Ironmana, upustio se u avanturu promocije električnih automobila. Kako je i sam vlasnik ozbiljne kolekcije rijetkih, većinom američkih, klasičnih vozila, shvatio je kako su došla nova vremena. Potrebu velikih zvijezda i poznatih ljudi, poput njega ili Jay Lenoa, da imaju koleiciju, pojasnio je podrazumijevanjem kako se ostvarenje uspjeha u životu treba kvantificirati na ovakav način, imati artefakte svojeg uspjeha. No, sada je shvatio da su se u posljednjih 40 godina stvari jako promijenile, vrijeme je automobila na struju, dok oni s motorima na unutarnje izgaranje pripadaju jednoj lijepoj povijesti. I, kao uzor automobila na struju nije odabrao Teslu, što bi nekako bilo logično, već – Rimac Neveru.

U kojoj se pred kamerama serije provozao sa samim Matom Rimcem. I to po kiši, gdje mu je Rimac pokazao što znače modovi vožnje u Neveri. - Prvo mi pokaži kako se zatvaraju vrata, da ne bih ispao glup, počeo je glumac nakon upoznavanja s Matom Rimcem s kojim ga je povezala novinarka TechCruncha, Kristen Korosec. I onda se priča nastavlja. - Ovaj bih auto doista mogao imati kao svoj svakodnevni. Da nisam normalan!, uzbuđen je bio glumac isprobavajući što automobil stvoren u Hrvatskoj može.

- Moj prerađeni BMW E30 bio je jedini način da uđem u svijet brzina u to vrijeme. No, 'razvalio' sam dva motora driftajući. I onda sam odlučio realizirati drugu ideju koja mi se motala po glavi, a to je da napravim električni auto. Kupio sam elektromotor od viličara, baterije i stavio to u auto. U početku nije bio baš dobar, ali poslije svake utrke vraćao sam se u radionicu i sve mijenjao, pričao je Mate Rimac. Njegov je BMW bio sve brži, pa je 2011. oborio pet Guinessovih rekorda.

- Ali imao sam ideju da napravim auto od nule. Ali auti moraju biti privlačni, nisu to neki kućanski uređaji. Pitao sam se zašto nitko ne koristi te prednosti električnog motora da bi napravio aute koji su uzbudljivi, zabavni i lijepi?, pitao se Rimac.  No, oduševljenje Neverinim ubrzanjem prenio je ekipi emisije vrlo slikovito. - Znate li kad u svemirskim filmovima kada netko ne zna gdje su gumbi i što se događa, špa se odjednom sve pokrene brzinom svjetlosti?, pitao je. - Ne, glasio je odgovor. - Oh, samo je kratko promumljao glumac.

Nevera je, dakle, bila za njega savršen razlog zašto bismo se trebali okrenuti automobilima na struju. Svoj je pickup K10 iz 1972. doveo u radionicu svojeg prijatelja koji se bavi upravo i preradom klasičnih automobila u strujne. Nikome ništa previše nije bilo jasno, Neverom je Downey objasnio sve. Pomogao mu je Rimac govoreći kako je Nevera izuzetno skup automobil koji zbog toga sasvim sigurno neće promijeniti svijet, ali ukazuje što je sve moguće i da budućnost ne mora biti dosadna. - Pa to bi moglo biti jako uzbudljivo čak i za oktanoljupce, govorio je Rimac. Komentar Roberta Downeyja Jr.-a na to je bio sjajan. - Ostvarenje sna čak i za oktanoljupce... To si moram staviti na majicu, razmišljao je glasno glumac pred kamerama. Nastavio je kako je Mate govorio upravo njegovim jezikom. - Upravo i ja želim pokazati što je moguće. Ne na nivou njegove Nevere, ali dovoljno da to zamislim gledajući moje stare aute, rekao je Robert Downey Jr.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije