KRALJEVSKA OBITELJ

Zdravlje danskog princa Henrika pogoršava se, obitelj se okuplja

12.02.2018.
u 09:45

Prema pisanju danskih medija kraljica te drugi članovi kraljevske obitelji u nedjelju su se smjenjivali kraj bolničke postelje princa rođenog u Francuskoj.

Zdravlje princa Henrika, supruga danske kraljice Margarete II, pogoršava se, prema informacijama iz kraljevske palače, i proteklog vikenda obitelj se okupila kako bi bila uz njega u bolnici.
 

Prema pisanju danskih medija kraljica te drugi članovi kraljevske obitelji u nedjelju su se smjenjivali kraj bolničke postelje princa rođenog u Francuskoj. U bolnicu je stigao prvo najstariji sin prestolonasljednik princ Frederik (49) sa suprugom Australkom Mary i četvero djece, potom mlađi sin princ Joachim (48) sa suprugom Francuskinjom Marie i djecom, pa je na kraju stigla i kraljica. Henrika je posjetila i jedna od njegove dvije sestre Catherine de Monpezat, časna sestra u Toulouseu, koja je doputovala u Dansku. Henrikova starija sestra Francoise Bardin prebolesna je za put do Danske. Put u Dansku planiraju i Henrikova braća. "Henrikovo stanje zabrinjavajuće je, svi smo zabrinuti pa ću ga posjetiti", prenose mediji riječi njegova 75-godišnjeg brata Etiennea. Palača je u petak objavila da se nakon liječenja od upale pluća koje traje od siječnja njegovo stanje pogoršalo. Princ Henrik razbolio se tijekom puta po Egiptu. Zbog bolesti  83-godišnjeg oca Frederik, član Međunarodnog olimpijskog odbora, vratio se u Dansku iz Južne Koreje gdje je nazočio zimskim olimpijskim igrama u Pjongčangu. Ranije ovoga mjeseca palača je objavila i da mu je postavljena dijagnoza dobroćudnog tumora na plućima a u rujnu je objavljeno da pati od demencije te da će ograničiti svoje kraljevske obveze. Margareta II udala se za njega 1967. a okrunjena je 1972.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije