Sjednica

SNSD povukao inicijativu za smjenu Zlatka Lagumdžije

Zlatko Lagumdžija
23.10.2012.
u 11:02

Danas će se razmatrati Izvještaj komisije Kolegija o nastojanju za postizanje suglasnosti o smjeni s dužnosti Denisa Bećirovića

U Sarajevu je jutros počela 35. redovna sjednica Predstavničkog doma PSBiH. Sa dnevnog reda sjednice je skinuta točka na kojoj je trebala biti razmatrana inicijativa za rekonstrukciju Vijeća ministara BiH smjenjivanjem ministra vanjskih poslova BiH Zlatka Lagumdžije.

Nakon inzistiranja Kluba poslanika SDA da se o skidanju ove točke izjasni Predstavnički dom, a što predviđa i Poslovnik, zamjenik predsjedavajućeg Doma Milorad Živković povukao je inicijativu Kluba poslanika SNSD-a o rekonstrukciji Vijeća ministara BiH smjenom Zlatka Lagumdžije.

- Povlačimo inicijativu jer su se i stranke iz RS-a opametile. Onaj tko da bolju ponudu naš je partner, rekao je Živković.

Poslanici će, po najavama, danas razmatrati Izvještaj komisije Kolegija o nastojanju za postizanje suglasnosti o smjeni s dužnosti dosadašnjeg zamjenika predsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Denisa Bećirovića. Inicijativu za smjenu Denisa Bećirovića na jednoj od ranijih sjednica pokrenuli su poslanici SDA, ali zbog nedostatka entitetske većine prilikom glasanja ona je upućena Kolegiju na usuglašavanje.  Kolegij se nije uspio usuglasiti te bi na današnjoj sjednici trebao biti obavljen drugi krug glasanja poslanika.  Između ostalog, danas bi trebao biti razmatran Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o financiranju institucija BiH.  Predviđeno je i razmatranje principa Prijedloga zakona o izmjenama i dopunama Zakona o međunarodnoj pravnoj pomoći u krivičnim stvarima, čiji je predlagač Vijeće ministara BiH, Prijedloga zakona o izmjenama i dopunama Zakona o sportu u BiH, predlagača poslanika Denisa Bećirovića, te Prijedloga zakona o izmjenama Izbornog zakona BiH, koji je predložila poslanica Ismeta Dervoz.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?