zemunski klan

Španjolska uskoro izručuje Vladu Budalu Srbiji

Vladimir Milisavljević zvani Budala
Interpol
19.02.2013.
u 16:22

Vrhovni sud Španjolske složio se da "pronađe put za ekstradiciju" Milisavljevića Srbiji i potvrdio odluku španjolskog Vijeća ministara od 30. ožujka 2012. o izručenju optuženih Srbiji

Mediji u Srbiji prenose izjavu glavnog tužitelja za orgamizirani kriminal Miljka Radisavljevića kako očekuje da će Vladmir Milisavljević zvani Vlada Budala uskoro biti izručen Srbiji iz Španjolske gdje je trenutno u zatvoru gdje mu se sudi zbog sumnje da je 2006. sudjelovao u ubojstvu pripadnika zemunskog klana Milana Jurišića Jureta kojega su u Španjolskoj brutalno ubili Sretko Kalinić i Luka Bojović, a potom ga, kako je priznao Kalinić, samljeli strojem sa meso. Milisavljević im je, navodno, sutradan pomagao riješiti se ostataka Jurišićeva tijela.

Vrhovni sud Španjolske složio se da "pronađe put za ekstradiciju" Milisavljevića Srbiji i potvrdio odluku španjolskog Vijeća ministara od 30. ožujka 2012. o izručenju optuženih Srbiji. Milisavljevića obrana se žalila Vrhovnom sudu na odluku o izručenju, tvrdeći da su učinjeni propusti u predmetu, što je Vrhovni sud odbacio te prošlog mjeseca odlučio odobriti izručenje Srbiji.

– Po njegovom izručenju Srbiji, on će imati pravo tražiti ponavljanje postupaka u odnosu na njega, za koja je već osuđen u odsustvu, ubojstvo Zorana Đinđića i drugi zločini Zemunskog klana. Srbija je zbog tih postupaka od Španjolske i tražila njegovo izručenje – rekao je tužitelj Miljko Radisavljević za Blic, a beogradski dnevnik podsjeća kako je Milisavljević osuđen u odsustvu na 40 godina zatvora zbog zločina "zemunskog klana" i još na 35 godina zbog sudjelovanja u ubojstvu Zorana Đinđića.

>> Osim Luke Bojovića, uhićeni i Vlada Budala, Zenica i Zuba

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije